2018. március 18., vasárnap

KÖPNI A VENDÉG UTÁN


Szállodaiparban dolgozik. Vidéki nagyvárosban, jó hírű motelben. Főiskolát végzett, recepciós. Van egyenruhája. Sötétkék, lila rojtos pántokkal, aranyszínű gombokkal. Ezt a munkaadó biztosítja a számára, minden műszakra kitisztítják, kivasalják neki, egész jól néz ki benne. A vendégek többsége rokonszenvesnek tartja, mosolyognak rá, az itt töltött napok alatt/után jattot kap tőlük, ő pedig programot ajánl nekik, taxit rendel, kinyitja előttük az ajtót, olykor segít bepakolni a csomagtartóba, majd enyhén meghajolva jó utat kíván a távozóknak.




Ezt szereti a legjobban. Amikor a vendég elmegy. Amikor a taxis egyesbe teszi a sebességváltót, majd gázt ad, és elindul az ismeretlen turistákkal a pályaudvarra, vagy a közeli reptérre, akkor ő már fordul is el, legszívesebben köpne, de a motel bejárata fölött lévő kamera a nap 24 órájában mindent rögzít, egy köpés pedig az egész karrierjét tönkretenné, így nem teszi meg, de azért visszafojtottan egy kemény kurva anyátokat elsziszeg, abból nem lehet baj, nem hallja senki, a kamera csak képet vesz fel, hangot nem, szájról olvasni pedig kevesen tudnak. A recepció pihenőjében már többet enged meg magának. Jöhet a felszabadult,  migránsmentes övezetről szóló  mantra.

Nem tudja mióta érez undort.  Tíz éve? Vagy csak nyolc? Három? Régóta. Miért? Nem  mindegy? Csak. Azért. Mert. Szinte minden külföldit gyűlöl. Micsoda pech. Éppen azokat utálja, akikből él. Ha majd nem jönnek, mehet a földekre napszámba. Közmunka is biztosan akad a vízelvezetők mellett. Persze ahhoz is kontakt kell, atyai jóbarát az elöljáróságon. Ha nincs, ott a nyugat, nyitott a határ. Még. Hasad a tudat. Vagy nem. Régóta nem gondolkodik, csak szitkozódik és tartja a markát.

Legutóbb menetelt egy nagyot. A reggeli vonattal jött, nehogy késsen. Kezében A4-es kartonlapot szorongatott, amelyre ő maga rajzolt és írt.  "Nem leszünk gyarmat". A haverok dicsérték, tetszett nekik  a plakát.

Legközelebb hétfőn hajnalban lesz a recepción, Az a legjobb műszak. Sokan mennek, sokat fizetnek.

Lehet, hogy mégis köpni fog.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...