2022. május 18., szerda

SZAKÍTÁS

Egyre feszültebb a diplomáciai viszony az USA és Magyarország között. Szakértők a konfliktus eszkalációjától tartanak, amely végleg befagyasztaná a két ország közt most még meglévő lévő kapcsolatot. A magyar Parlament ma délután rendkívüli ülésen tárgyalta meg a kialakult helyzetet, majd ezt követően a Külügyminisztériumba hívatták az Amerikai Egyesült Államok Budapestre akkreditált nagykövetét. A találkozón jegyzéket nyújtottak át, amely tartalmazza a kormány kifogásait. 

A diplomáciai találkozót követően Washingtonban, az amerikai szenátusban is terítékre került a téma, sőt, Joe Biden is összehívta a térség legjobb ismerőit, geopolitikai és stratégia szakértőket. 

A magyar fél kifejtette, elismerik ugyan az amerikai állampolgárságú Shane Tusup érdemeit, olimpiai aranyérmekhez juttatta Iron Lady-t, eképpen Magyarországot előbbre vitte az éremtáblázaton, ugyanakkor sérelmesnek találják, hogy házasságot ígérve, eljegyezte a hazai filmcsillagot, az ismert sorozatsztár- műsorvezetőt Szabó Zsófit. Az eljegyzésről valamennyi magyar médium beszámolt, a hír hallatán pedig a hazai társadalom, és természetesen a magyar kormány is, várta a menyegzőt, majd a gyermekáldást. A mai drámai hír, miszerint Shane Tusup és Szabó Zsófi felbontották jegyességüket, mélységes csalódást okozott és tovább erodálta Magyarország és az USA közt lévő amúgy meglehetősen hűvös viszonyt. 

A Fehér Ház szóvivője erre reagálva kifejtette, egyelőre nem tisztázott mi történt a két fél között, ki kezdeményezte a jegyesség felbontását. Ennek mielőbbi kiderítése a két ország kölcsönös érdeke. Amennyiben nem sikerül a konfliktust megfelelőképpen rendezni, úgy fontolóra veszik a gazdasági szankciók alkalmazását, de a katonai eszközök bevetésétől sem riadnak vissza. 

Shane és Zsófi twitter követői üzenetet küldte Ferenc pápának, arra kérve az egyházfőt, tekintélyét latbavetve békítse ki a párt, és terelje őket a házasság szent kötelékébe, Hozzátették azt is, a világbékénél nincs fontosabb a világon.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...