2022. november 13., vasárnap

BEBUKOTT

Dongáné Ihos Erzsébet már az első héten bebukott. Állampolgári bejelentést követően, kiterjedt nyomozás eredményeként csaptak le az alvilági életmódot folytató asszonyra. Dongáné azt követően lépett a bűn útjára, hogy fiától megkapta a kétütemű Babetta mopedet. A vizsgálat bebizonyította, az árut a csehszlovák gyártmányú járművével terítette. 

Az idős asszony évek óta űzte tevékenységét. A környéken jól ismerték, megbíztak benne. Kiterjedt hálózata ellenére csak szerény profitra tett szert, de ez nem menti fel a súlyos vétség alól. A hatóság éberségének, és persze az immár hivatalos ügynöki munkának köszönhetően azonban a bűnismétlésnek vége. Dongáné súlyos börtönévekre számíthat.

A tegnap őrizetbe vett, nepperként élő nő, szokása szerint a reggelét a tyúkólnál kezdte. Botjára támaszkodva ugyan, de mégis magabiztosan ment be a baromfiudvarba, ahol "Tubicáim!" felkiáltással bűntársait szólította. Kezében ezúttal is ott volt a bűnjelként lefoglalt vödör, amelyben morzsolt kukoricát tartott, annak tartalmát szórta szét maga körül. Ezt követően lehajolt, és az ólban lévő szalmából kivett négy darab friss tojást. Óvatosan kötényébe rejtette, majd, immár a nyárikonyhában dobozba helyezte azokat. Nem sokkal később Babetta motorjára ült, és a tojásokkal elindult a falu központjába, ahol M. Dezsőnével találkozott, akinek átadta a mélyalmosokat. Az értük járó pénzt azonban már nem tudta átvenni, mert a rend éber őrei már a tetthelyen megbilincselték . Mivel a tojásokat nem ársapkával árulta, azonnal őrizetbe vették, és a megyei büntetésvégrehajtási intézetbe szállították. 

Letartóztatásának híre futótűzként terjedt az országban, ahol ezt követően azonnal megszűnt az ársapka nélküli, napi gyakorlatként folytatott tojásbizniszelés, sőt, aki tehette, mert félt az őrizetbevételtől, még a tyúkjait is szabadon engedte. 

A falu polgármestere hangosbemondóval nyugalomra szólította fel az ott élőket, ám ennek ellenére sokan a padlás kisöprésétől tartva biztonságos helyre menekítették terményeiket. 

A helyi művelődési házban ezekben az órákban válságtanácskozást és rögtönzött bemutatót tartanak, ahol arra tanítják az asszonyokat, miként lehet alapanyag, így pl. tojás nélkül sütni-főzni.




KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...