2019. április 1., hétfő

CSONTMORZSA


Lövöldözés volt ma reggel a Szív utca és a Király utca sarkán. Szemtanúk beszámolója szerint hét férfi hangosan vitatkozott, majd amikor egyiküket megpróbálták betuszkolni az autóba, védekezésképpen elővette a  fegyverét és térden lőtte támadóját. Tizenöt percig folyamatosan tüzeltek egymásra, végül ketten bemenekültek a trolimegállónál lévő pékségbe, egy férfi pedig a Rockdiszkontnál próbált fedezéket találni, de hiába, mert a bolt csak 11 órakor nyit. Ekkor elfutott, a másik négy fegyveres pedig autóval elhajtott a helyszínről.

A környék lakói rettegnek. Úgy vélik, a Humán Vadász Bt. újabb  akciójának lehettek szenvedő tanúi. Nem ok nélkül állítják ezt, hiszen a K. József alapította vállalkozás ebben a kerületben tevékenykedik, sőt a székháza is itt épül.  A Humán Vadász Bt. az utóbbi évek egyik leglátványosabban fejlődő cége, számos multi kötött már velük szerződést, legutóbb pedig a belügyi tárca kérte fel őket együttműködésre. A 25 évre szóló (titkosított) szerződést épp aznap írták alá, mikor a rendőrségi munkát plakátokon népszerűsítő rendőr leszerelt. Persze nem ő az egyetlen, aki a rossz munkakörülmények és az alacsony bérek miatt hátat fordított a rendőrségnek, állítólag naponta 4-5 rendőr köszön el a testülettől.

Csak semmi pánik, mindig lesz elég rendőr az országban! - ezekkel a szavakkal kezdte rendkívüli sajtótájékoztatóját a miniszter, majd utána a Humán Vadász Bt. vezetőjével és igazgatótanácsi tagjaival tárgyalt. A tettrekész tárcavezető természetesen tudott a Szív utcai lövöldözésről.

- József, mondtam nektek, hogy ne használjatok fegyvert!
- Miniszter úr, igazad van, de Prémest térden lőtte a Karajos.
- Nem változott semmit. Húsz év sem volt elég neki. Máskor legyetek óvatosabbak. És inkább üljetek be egy étterembe, vagy kávézóba, ne az utcán beszéljetek.
- Most is oda akartunk menni velük, de a Szepu hallani sem akart erről. Nem szépítem, kiröhögött minket.
- A szolgálati kocsit említettétek neki?
- Nem érdekli. Teslával jár.
- És a pénz?
- Harminc lányt futtat Pesten, negyvenet Amszterdamban. Nincs szüksége zsebpénzre.
- És a másik kettő?
- Hálózatuk van. Drog.
- És a védettség sem hozta őket lázba?
- Annyit mondtak, nekik eddig sem volt okuk tartani tőletek, komolytalan az ajánlatunk.
- Ki vett részt az akcióban?
- Prémes, Vasfog, Csülök és Retinás.
- Jó csapat.  Tonyboy veletek van még?
- Szerencsére velünk, de tavaly őt is meglőtték. Hála, felépült. Most terepen van. Sokat dolgozik.
- Még mindig pénzbehajtó?
- Csak a szabadnapjain.
- Ordas?
- Mire gondolsz miniszter úr?
- Arra. Álljon be közénk.
- Ordas csak a többiekkel együtt vállalná.
- Felvesszük őket is.

Ordas,  Kishangyás, Ragyás, a Nap Szépe, Tonyboy, Macskás, Vakond, és Csontmorzsa másnap már szolgálatba is állt. Mindannyian hadnagyként kezdték, majd röviddel ezt követően Ragyást és Csontmorzsát őrnaggyá léptették elő. 

A Humán Vadász Bt. a jövőben a hazai fegyintézetekben toboroz.


KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...