2020. január 6., hétfő

IGAZI TAHÓ

"Figyelj, ez egy igazi szemétláda. Tudod milyen genyó? Bunkó. Itt persze eljátssza, hogy édes kis tündi-bündi, de otthon egy igazi tahó. Agresszív paraszt. Úgy beszél, mint egy kocsis. Simán bebassza előttem az ajtót, elküld az anyámba, hisztizik, nem köszön, duzzog, beszól, kiabál. Oltári tapló. Most cuki, meg büszkén mutatja, hogy tizenegy évesen milyen választékosan beszél, de higgyétek el, elképesztően tapló. Na. Olyan, mint én. Imádom. Mégiscsak a lányom."

PETÁRDA



Szomorú hírrel kezdődik az új esztendő. Hiába kérték az embereket, ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ne petárdázzanak, mert ez tragédiát okozhat, a többség meg sem hallotta a figyelmeztetést. Egész éjjel durrogtattak, a villanó és robbanóeszközök fénye és hangja pedig megtette a hatását. A téma kezelésére éjjel összehívott rendkívüli kormányülés eredménytelennek bizonyult. A kabinet tagjai, megrémülve a lövöldözésszerű, olykor ágyúdörgéshez hasonlító hangoktól, mind elmenekültek. Szakértők szerint a megriadt, szökött politikusok megtalálására a sötétség és a hideg időjárás miatt minimális az esély, így a keresést el sem kezdték.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...