2020. március 14., szombat

FALFÚRÓ

Megkapom a statikus kedvenc (többnyire vele dolgozik) kivitelezőjének telefonszámát. Önmagában már ez is kincs, egy sokat ígérő telszám. Minden perc számít, hívom azonnal. Hosszan cseng, végül felveszi. Csodálatos érzés. Köszönök, bemutatkozom.
- Üdvözlöm, .....-t keresem.
- Én vagyok.
- Nem hívom rosszkor?
- Mondja. (ettől mindig rosszul vagyok)
- X. mérnök úr ajánlotta önt. Csak annyit szeretnék elmondani, hogy egy ajtókivágásról lenne szó, acélgerendával megerősítve. Tudják-e vállalni?
- Beton? Tégla? Mert, ha beton, akkor kell betonvágó.
- Tégla.
- Az nekünk nagyon kis tétel. Aprópénz.
- Megkérdezhetem, hogy körülbelül mégis mennyibe kerülne?
- Na, figyeljen, nekem erre nincs most időm.
Örülök, hogy ma is egy sikeres vállalkozóval beszélhettem.

KRONAUER ADRIÁN MEGTÉRÉSE



Visszatért a (politikai) karanténból Kronauer Adrián egykori rádiós műsorvezető, akit sok éve az összes hullámsávról száműztek. A rendszerkritikái, éles beszólásai miatt hírhedtté vált destruktív műsorkészítő, immár egyházi jóváhagyással új esélyt kapott. A férfi, aki korábban megjárta a poklot (Vietnamból is tudósított), évtizedekig tartó belső útja és vezeklése eredményeként visszatérhet a nyilvánosság szent közösségébe. Immár ő szerkeszti az egyházi közvetítéseket, új, szokatlan vallási műsorformákat találhat ki (Egyházi dal 2020, Szeretlek Uram, Miseborok és ostyák, gasztro, Ki tud többet a vallási előírásokról? vetélkedő) egyúttal egyházi támogatással vallásos műsorvezetők nevelésére is felkérést kapott. A megtért Kronauer azt nyilatkozta, istenkáromlás azt állítani, hogy a vallás magánügy, mert meggyőződése, hogy közügy. Szeretné, ha végre világosság gyúlna a szívekben, az emberek elméjében, ehhez pedig arra van szükség, hogy az állásukban isteni kegyelem okán még meghagyott világi műsorkészítők és világi műsoraik helyét, végérvényesen átvegyék a vallási adások és azok áldott szívű szerkesztői. Holnap este főműsoridőben nekünk harangoznak.

PÉLDAKÉPEK,IDOLOK 1.

PÉLDAKÉPEK, IDOLOK (miként lehetsz sikeres a mai Mo-n, első rész)

A múltról semmit. Senkit nem érdekel, hogy hol, mikor jártál iskolába, tanultál-e bármit. Egyszerűen csak vagy. Berobbansz a köztudatba. Tested kigyúrt, szinte már állatias. Simlis üzletekkel gyarapítod a vagyont. Adót nem fizetsz, sőt, igazán menő akkor lehetsz, ha fiktív számlákkal való bűvészkedés miatt elítél a bíró. Röhögsz az egészen. A luxus mámorát hirdeted. Dolce vita a hétköznapokban. Mindenkinek beszólsz, okoskodsz, eljátszod, hogy bármire képes vagy. Nyilván ezért is a kasszához járulsz. Ha veszel valamit, az nagyon full. Ez a létezésed egyetlen és legfőbb bizonyítéka. Lakás, óceánra néző panorámával, milliós óra, autó, nő. Mindened megvan. Lízing? Végtére is, nem mindegy? Társadalmilag hasznos vagy, inspirálod a környezetedet. Bónusz jár ezért is. Ott vagy a gálán, címlapot kapsz. Nehéz idők járnak, nem rád természetesen, szükség van az olyan példaképekre, mint amilyen te vagy. Sokat hallunk még rólad.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...