2022. július 29., péntek

HAZATÉRŐK

A HotVita magazin címlapján ezúttal nem a Tóth Andi-Andrei Magra páros, Sebestyén Balázs, Gáspár Győzike és Rónai Egon, hanem egy boldog család képe köszön ránk. Hegyvidéki Zsombor, Hegyvidékiné Perka Ágnes, és lányuk Vica. Mindhárman sikeres külföldi karriert hagytak hátra, és arról beszélnek, mi késztette őket arra, hogy hazatérjenek.
Hegyvidékiék immár egy apró tanyán élnek, alig négy kilométerre a falutól Berkenyeszombrádtól, a homokdombok között. Ez az otthon semmiben sem emlékeztet múltjukra, arra, hogy honnan jöttek. Kaliforniából, egy tízmillió dolláros, tengerparti, art deco stílusú villából.
A családfő széles mosollyal fogad minket, és elnézést kér, de most jött meg a munkából, még nem volt ideje átöltözni. Amíg igazgatója volt egy amerikai gyógyszergyárnak, kötelező volt számára az elegáns öltöny, a márkás autó, de mint mondja nem okoz számára nehézséget a gumicsizma és az egyszerű munkás overál. Sőt, igazán ebben érzi magát jól. Kétütemű Wartburgja a kert végében parkol.
Ágnes asszony, aki az USA-ban egy nemzetközi biztosítótársaság gazdasági igazgatója volt, közben pogácsával és frissen fejt kecsketejjel kínál, és amíg eszegetünk el is indul a fesztelen beszélgetés. Leül közénk Vica is, aki büszkén mutatja a róla készült friss fotókat, amit az erdőben készítettek róla. Vica, kinti évei alatt keresett modellje volt a Vogue, a Harper's Bazaar lapoknak, valamint a Victoria's Secret ügynökségnek.
Elsősorban Vica honvágya motiválta hazatérésre a családot. A csinos lány hallott a "Gyere haza, fiatal" programról és amikor meglátta a Pöttyös Túró Rudit a hirdetésben, mindennapos téma lett közöttük az óhaza.
Időközben Zsombor és Ágnes asszony is visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy cégtől, így hamar megszületett a döntés: tízévnyi távollét után hazajönnek.
Mindhárman azt vallják, eufórikus hangulat lett rajtuk úrrá, amely, történt is azóta bármi, napról napra egyre erősebbé válik bennük. Azt a céget ugyan, amely Zsombort megkereste időközben felvásárolták és őt azonnal kirúgták, de ez nem szegte kedvét, mint ahogy a szintén menesztett Ágnesnek sem. A pesti lakásukat kénytelenek voltak eladni, de hamar feltalálták magukat. Vidékre költöztek, ahol immár teljes életet élnek.
A családfő, egy nagyvállalkozó ismerősének köszönhetően, hamar talált állást. Favágó és fűtő a falusi iskolában, felesége és lánya pedig a közmunkaprogram keretében rőzsegyűjtéssel egészíti ki a családi büdzsét. Vica, amikor hívják, a helyi melltartó- és bugyivarró kisüzemben is kamatoztathatja a Victoria's Secretnél szerzett tapasztalatait, heti húsz melltartót és bugyit készít, ami szintén nem lebecsülendő érték.
A beszélgetés végén Hegyvidéki Zsombor felajánlja, hogy Wartburgjával kivisz minket a buszmegállóig, majd búcsúajándékként kapunk tőle fél liter frissen fejt kecsketejet.
/Ha szeretnétek, hogy mások is megismérjék Hegyvidékiék csodálatos hazatérésének történetét, kérlek osszátok meg a róluk szóló beszámolót! Köszönöm. /

 


KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...