2021. július 1., csütörtök

RUDI

 Utálok vásárolni, de néha muszáj. Például rövidujjú pólókat. Már tavaly is kellett volna, de a Covid miatt inkább otthon maradtam a foszlós, kopott, színtelen, igazán ócska, asszonyriasztó felsőimben. Ma végre rászántam magam és elmentem egy boltba, ahol viszonylag olcsón lehet egészen tűrhető pólókat venni.

Válogatás közben feltűnt egy biztonsági őr, akiről úgy éreztem, valahogy nem illik ebbe a környezetbe. Nem követett, nem figyelt gyanakodva. Ellenben amikor kértem, meglepő módon még abban is segített, hogy egy magasabban lévő ruhát levett nekem a fogasról. Később szólt, hogy szabad a próbafülke. Aztán megkérdezte, hogy jó-e méret. Ez a kedvesség egészen meglepett. Beszélgetni kezdtünk.

- Hogy bírja itt egész nap?
- Nem könnyű. Elég unalmas. De muszáj csinálni.
Pillanatokon belül kiderült, hogy Zeneakadémiát végzett zenész, korábban évekig játszott a pesti éjszakában, cimbalmos, de amikor megszűntek a biztos helyek, elment Nyugatra vendéglátózni. Ott zongorázott. Mivel a Misty-t is rendszeresen játszotta, ez talán a legnagyobb kedvencem, azonnal a szívembe zártam. A Covid miatt kénytelen volt hazajönni, ahol a nagy semmi várta.
- Most ez van. Kint a lépcsőnél van egy kollégám, az a kövér őr, ő is zenész. Örülök, hogy legalább ezt a munkát megkaptam. A nők viszont szépek, jönnek-mennek a fülkék előtt, ez erőt ad.
A rövid beszélgetés végén bemutatkoztunk egymásnak. Rudinak hívják, közel hatvanéves. A ruhabolt nem az ő világa. Az enyém sem. De találtam egy embert, akivel szót lehetett váltani.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Andrea Tóth, Ferenczi István és további 9 ember
1 hozzászólás

LOPEZ

Becsapva, megalázva, anyagilag, művészileg és emberileg semmibe véve érzik magukat a NER-szimpatizáns zenészek, énekesek, menedzserek, színpadépítők, hangfal kölcsönzéssel foglalkozó üzletemberek, akik arra a meg nem erősített hírre reagáltak, miszerint M.Lőrinc és V.Andrea esküvőjén a hazai NER-sztárok helyett Jennifer Lopez fog énekelni közel félmilliárd forintnyi összegért. A névtelenséget kérő hazai NER-művészek a Magyar Könnyűzene megújításáért felelős kormánybiztostól remélnek segítséget, de azt sem tartják kizártnak, hogy a CÖF-öt felkérik egy zenei békemenetre. Amennyiben valóban a nemzetidegen, amerikai sztár JLO szórakoztatja az ifjú párt és baráti körét, majd viszi ki a buli után az országból a magyar muzsikosokat megillető mesés összeget, úgy a lagzi közvetlen közelében "Harag napja - in memoriam Torgyán József" elnevezéssel metálfesztivált szerveznek, természetesen csak magyar zenészek részvételével. (álhír)

Frissítés: V.Andrea saját közlése szerint, nem jön Jennifer Lopez.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...