2020. március 18., szerda

VÍRUS

Irigylésre méltó élet. Sikerek a munkában, a magánéletben Olimpiai érmek, ügyvédi praxis, képviselői hely a parlamentben, varázslatos szépségű asszony a budai családi fészekben. Gyerekek. Négy. Fiú. Ők is szépek, Erősek. És gazdagok. Fokváros, Ottawa, Sydney, London. Ott élnek.
A daliás termetű, időközben megözvegyült papa nem ment idegen földre. Itt maradt imádott hazájában. Büszke férfi. A tartása is erről árulkodott. Ahogy ült, szálfaegyenes háttal, keményen. Okos tekintete a telefonregiszter számaira szegeződött. Mutatóujja a telefon 5-ös számánál. A doktor úr türelmesen ült, várt és tárcsázott.
A híváslistából tudjuk, hogy heteken keresztül az Operatív törzs ingyenes zöld számát, majd a háziorvosát hívta, de senki sem vette fel a telefont.
A mentősök szerint két éve lehet ebben a pózban. Szépen mumifikálódott. Ez elsősorban a lakás ideális páratartalmának köszönhető. És nem utolsósorban a genetikának.
Nem volt vírushordozó.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...