2021. június 24., csütörtök

CSAK VASAT!

CSAK VASAT!
A vásárlás, amennyiben fogalmunk sincs a kínálatról, a meglévő készlet műszaki paramétereiről, a kihelyzett áruk minőségéről, vagyis totál hülyén esünk be a szakáruházba, szóval a keresgélés úgy kezdődik, hogy vadászni kezdünk egy eladóra. Mivel a költséghatékonyság jegyében a bolti (kereskedelmi) állományt rendszeresen megtizedelik, sokan maguk dezertálnak, így már akkor is felcsillan a szemünk, ha eladónak hitt papírmasé figurát veszünk észre a mosó- és hűtőgépek szektorában. Példáult Messit, amint valami szarságot hirdet, amit a szódagépekbe kell beletenni a jobb íz elérése érdekében. Messivel én is találkoztam, de a fickó merev és használhatatlan volt.
Vannak bizonyos évszakok, globális éghajlati vészhelyzetek, mikor egyszerre nagyon sokan, és rettentő elszántsággal akarnak valamit. Most éppen ilyen a helyzet. Trópusi.
Ezt magamtól is érzékeltem, de az eladó maga közölte e tényt a jelenlévőkkel, akik úgy állták körbe, mintha a pasas nem is a hűtőrészleg senior vezetője, hanem telepített idegenvezető lenne és éppen a Mona Lisa mosolyáról mesélne. Félsiker, gondoltam magamban, hiszen viszonylag hamar egy szakember közelébe kerülhettem. Tudta mit szeretnék. Ventillátort.
- Uram, ezzel magát egy arab kiröhögné - mondta letaglózó magabiztossággal, mikor rámutattam egy propelleres léghűtőre.
- Egy igazi ventillátornak fémből van a propellere, nem műanyagból - tette hozzá.
- Miért, nem mindegy, hogy fém, vagy műanyag? - kérdeztem a tudatlanok megejtő bájával, de ez számára egyértelművé tette, újabb hülyével van dolga.
- Milyen idő van most? Na, milyen? Trópusi. Ide vas kell.
- És van vaslapátos ventillátoruk?
- Nincs.
- Akkor milyet vegyek?
- Amilyet akar.
- Ez az álló ventillátor, ön szerint, jó?
- Szerintem semmit sem ér. De maga tudja.
- És ez?
- Ez éjszakára van. Nem kavar nagy szelet. Gyenge.
A tömeg percről percre egyre nagyobb lett a mindentudó, a vaslapátban és a ciklon erejű légmozgásban hívő ventillátor-szakértő körül, így az izzadó vásárlók elsodortak tőle. Döntenem kellett. Egyedül. Megragadtam egy dobozt és már vittem is a pénztárhoz. Jó hírem van. Működik. Nyugodtan lehet kérdezni.
Lehet, hogy egy kép erről: fa és vízfelület

2 megosztás


KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...