2021. augusztus 4., szerda

ALEX MEGINT NAGYOT ÁLMODOTT

Alex előkerült. Élve! Ezt nem gondoltam volna, azt hittem korábbi vállalkozásának lesz az áldozata. Talán emlékeznek rá, Alex, a megnyerő modorú, finoman erőszakos, imádnivalóan gátlástalan, gondosan ápolt, trendi szakállal hódító sármőr, közpénzből építtette fel a Planetárium helyén a százezres, pesti Colosseumot, felélesztve ezzel az ókori gladiátorjátékokat, amelyre már oly kiéhezetten várt a nép. A nyitónapi tengeri csatát, a vadállatok által történő széttépetéseket, a börtönbüntetésüket töltő elítéltek és a leszerelt TEK-es harcosok véres harcát még a köztévé is egyenes adásban közvetítette. Aztán Alex eltűnt. Valami elszámolási vitája lehetett, mert még a loft-lakását is átíratta a huszonkét éves szeretőjére, aki végül egy szökött gladátorral élt a Dunára néző luxuslakásban.
És Alex most ismét itt van, feltöltődve, kisimult arccal, tiszta lappal, büntetlenül. Legújabb elképesztő ötletéhez pillanatok alatt talált befektetőket, elég volt ehhez egy-két telefonhívás a megfelelő helyekre. Ötlete felért egy újabb bitcoin bányával.
Tegnap óta várja hát a látogatókat a Velencei sivatag, ahol a homoksíelés és homokszörf szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek, a gyerekes szülők egész napos teve-túrán vehetnek részt, de van hot rod pálya is, skorpió- és kígyó rezervátum, valamint határidőre felépültek a páratlan luxust nyújtó, mesterséges oázisokkal gazdagított, sivatagi lakóparkok. Alex apartmanja a legfelső emeleten van, annak teraszáról gyönyörködik a sivatag semmihez sem hasonlító festői szépségében.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...