2018. szeptember 3., hétfő

MENGELE

Sz. Sándor hadtörténésznek üzenem, hogy a nagyanyámat sem érte jogfosztás, sőt, az állam segítségével részt vehetett egy nagy utazáson, találkozhatott a snájdig, kísérletező kedvű német szakemberrel, bizonyos dr.Mengelével, aztán csodával határos módon megint itt találta magát, igaz, nagyanyám már sosem volt a régi önmaga, de a lényeg, hogy nem korlátozták semmiben. Érdekeltek volna további részletek, de sajnos a nagyi családjából senkit sem tudtam megkérdezni. Azóta annyit megtudtam, őket sem korlátozták semmiben, Mengele doktor személyesen nyugtatta a családot, ne aggódjanak, minden rendben lesz, de most menjenek és gyorsan zuhanyozzanak le. 





DEZSŐ A KÍNZÓTÉREN



- Gabika kihez került?
- Csapás Dezsőhöz.
- Mázlitok van, azt mondják, ő a legjobb.
- Én is ezt hallottam. Esztit ki fogja majd tanítani?
- Vecsésiné.
- Minden a kisujjában van, de azért nem irigyellek. Brutál egy nő. Túl kell élni, nem tudtok mást csinálni. Esztinek már mondtad?
A gyerekek többsége még nem tudja, hogy az iskolából júliusban önként távozott matematika, irodalom, földrajz, történelem, technika, biológia és angol nyelvtanárok helyére nem találtak új pedagógusokat. Ellenben, a most bevezetett új tantárgy oktatására két nagy hírű, legendás oktatót is szerződtettek, Vecsésinét és Csapás Dezsőt, de a tanfelügyelet azt ígérte, jönnek mások is. Korábban mindketten hosszú évtizedeket töltöttek nevelőként, Vecsésiné Szegeden a Csillagban, Csapás pedig az Idegenlégió Oktatási Központjában Algírban. Első órájukat rendhagyó módon nem az iskolában, hanem külső helyszínen tartják, ezúttal közösen.
- Megérkeztünk, nézzetek szét alaposan. Na, mit láttok ott? Ne féljetek, mondjátok nyugodtan! Hogy mit? Majdnem jó a válasz, de az nem hagyományos kerítés, hanem szögesdrótkerítés. Pengés. Van benne áram. Még véletlenül se érintsétek meg! Az pedig ott középen, vajon mi lehet? Nem játszótér, hanem kínzótér, kalodával, akasztófával. És tudja közületek valaki, hogy az az oszlop mire jó? Tévedés, nem mászóka. Oda a hadifoglyokat kell kikötözni, majd ott lehet megkorbácsolni őket, vagy mínusz húsz fokos hidegben slaggal locsolni a meztelen testüket. Majd vetítünk nektek ilyen filmeket, csakhogy lássátok milyen a korbácsolás, vagy a kaloda helyes használata. De mi most elsősorban azért vagyunk itt, és ezt fogjuk nektek évek alatt megtanítani, hogy megkorbácsolni, jéggé fagyasztani, éheztetni senkit sem szabad, vagy áramot a testébe vezetni, na jó, indokolt esetben igen, de nektek jól kell bánni a hadifoglyokkal. Ez ezért is fontos, mert ha ti rendesek vagytok, akkor egy esetleges hadifogság esetén ezt ti magatok is joggal várhatjátok el fogvatartóitoktól. Lesznek túlélési gyakorlatok is, és természetesen mindenkit egyszer megkorbácsolunk, mert a saját bőrötökön kell érezni, mivel jár a hadifoglyok kínzása. Tartunk fájdalomcsillapítás órát, ahol a lőtt és vágott sebek gyógyításával ismertetünk meg titeket, valamint a szakszerű táplálással, hiszen éheztetés után nem lehet a hadifoglyoknak habzsolni. Nagyon fontos dolgokra tanítunk benneteket, de szerintem ezt ti magatoktól is tudjátok. Óriási szerencse, hálásak is vagyunk, hogy az iskolánknak a lőtér mellett már ilyen gyakorlótábora van. Gyerekek, itt az idő, kezdjünk. Ki akarja elsőként kipróbálni a kalodát, vagy a korbácsot?
Mivel a "Humánus módon bánni a hadifoglyokkal" tantárgy terepgyakorlatán egyetlen gyerek sem merte megkorbácsoltatni magát, ezért Vecsésiné demonstrálta mindezt. Véresre verte Csapás Dezsőt, áramot vezetett a testébe, kalodába zárta, végül az ájult tanárkollégát fellocsolta, sebeit bekötözte, majd megetette. És ez a lényeg. Az emberség, a korszerű oktatás.

CSAK EGY TELEFON

Hunor Csanád 23 éves, trendi fiatalember. Férfias szakálla van, zsír új terepjárója, kutyája, 17 éves, full extrás barátnője, és egy 148 négyzetméteres panorámás lakása a Szabadság hegyen. Mindezt a maga erejéből érte. Pár hónapja végzett az egyetemen. Ilyen diplomával, ezzel a tudással nem volt nehéz elhelyezkednie. Ambíciójának és lelkesedésének köszönhetően az SZKH-ban kezdett, osztályvezetőként. A kiemelt esetek tartoznak hozzá.
- Erzsébet, szóljon Bencének, hogy azonnal jöjjön be és hozza magával G. Sándor dossziéját.
- Igenis főnök.
Fél perccel később.
- Gyors voltál. Ezt szeretem. Na, mesélj, hol járt ezen a héten a mi Sándorunk. Onnan érdekel, hogy éjfélkor eljött.
- Már másnap több helyen bejelentkezett, de mindent tudtak róla, és az előírás szerint kezelték az ügyét.
- Nagyon jó. Profi munka. Így kell ezt csinálni. Tovább!
- Kedden egy általános iskolába adta be az életrajzát, de el sem olvasták a papírjait.
- Tökéletes. Jut eszembe, ott van iskolaorvos?
- Nincs. Ezután két biztosító társaság személyzeti osztályán jelentkezett, de azt mondták neki, hogy jelen pillanatban nem keresnek életbiztosítással foglalkozó munkatársakat.
- Remek.
- Tegnap egy csinos nővel találkozott, a Prama húsipari cég regionális igazgatójával, akitől azt kérdezte, dolgozhatna-e náluk üzletkötőként.
- És?
- A lehallgatott beszélgetésből tudjuk, a nő nevetve annyit mondott neki, "Sándor, ne viccelj, neked gyógyítanod kell, nem pedig virsli rendeléseket felvenni."
- A nő ugye nekünk dolgozik?
- Persze. Havonta kapja a listákat.
- Sándorunk bezzeg nem adja fel!
- Nagyon nem. Délután bement egy rétesezőbe, hogy tésztagyúró lehessen, hajnali műszakban, de onnan is elhajtották.
- Ezt örömmel hallom. A mai programjáról tudunk valamit?
- Igen, azt a jelentést kaptam, hogy segédmunkára jelentkezik a Happy Life Residence építkezésén.
- Ugye tudod mi a dolgod?
- Már hívtam őket.
A SZKH-ban (Személyek Követése Hivatalban) flottul mennek a dolgok. Senkit sem veszítenek szem elől.
ui. Hunor Csanád négy hónapig irányította az osztályt, ám sokak legnagyobb meglepetésére tegnap elbocsájtották. Utódja, a korábbi beosztottja T. Bence lett, aki már intézkedett is Hunor Csanád ügyében. Csupán egy telefonjába került.

NINCS MESE

Szexfüggőt meghívják a szexfüggőségről szóló műsorba, ahol megkívánja a szakértő szexterapeuta-pszichológusnőt, adás után SMS-t küld neki, ...