2019. április 19., péntek

NÉPBÍRÓSÁG

Nem tudtam magamról, hogy ennyire kemény és kíméletlen vagyok. Nem hatott meg semmi. Nem találtam enyhítő körülményt az esetükben. Megálltak előttem és majdnem elsírták magukat. Csak néztem ezeket a rettenetes arcokat, meghallgattam az ügyvédek védőbeszédeit, majd visszavonultam és meghoztam a döntést. A legenyhébb büntetési tétel ötven év fegyház volt, de kiosztottam háromszáz évet is. Végül annyit mondtam, fellebbezésnek helye nincs.
Régen álmodtam ilyen szépet.

A KÉKBIMBÓ SZTÁRJA

Zsóka kozmetikus. Korábban Újpalotán nyomkodta és tisztította az aknés arcokat, de barátnőjének köszönhetően jobb helyet talált magának a Rózsadomb egyik felkapott fodrászatában, ahol tavasszal megüresedett egy állás. Elődje, talán felesleges is mondani, lepattant Londonba és ha Zsókának szerencséje lesz sosem jön vissza. Általában senki sem jön vissza, így Zsóka aloa verás kezeléséinek és intim gyantázásának nem lesz konkurenciája.
Zsóka örökké jókedvű, sokat beszél, sosem panaszkodik, pedig már két házassága is totális kudarccal végződött, de ez nem rendítette meg a szemrevaló negyven éves nőt, hangulata már-már irritáló módon tökéletes, és nem ingadozik soha.
Zsókát a fodrászat összes dolgozója megkedvelte, ami ugyancsak ritkaságszámba megy, hiszen eddig minden újonnan érkezett kolleginát utáltak és elüldöztek, de Zsóka kicsattanó életkedve őket is kirángatta az állandó lehangoltságból, és a gonoszkodás ördögi körforgásából. Egyszóval Zsóka főnyeremény a tulaj szemében, de a vendégkör is rajong a szőke, telt keblű, csillogó szemű kozmetikusért.
A Kékbimbó fodrászat és kozmetika felvirágzott Zsóka érkezését követően, ha valaki szeretne Zsóka székében szépülni, annak hónapokkal korábban be kell jelentkeznie. Legközelebb szeptemberben lesz szabad hely Zsókánál, ami valóban azt jelzi, az aranykezű mester csodát tett a Kékbimbóban.
E rendkívüli siker híre meglepő módon ezúttal a felsőbb köröhöz is eljutott. Éppen a legjobbkor, hiszen véget ért a vizes vébé, ahol mindenkit megjutalmaztak akit csak tudtak, a kitüntetési láz azonban nem hagyott alább.
Zsókát az egyik főfejes felesége mentorálta. Sokszor és olyan szépen beszélt róla a férjének, hogy immár egyértelművé és elkerülhetlenné vált a közelgő kitüntetés.A Köztársasági Érdemérem Aranykeresztjére terjesztették fel, amit Zsóka pár héttel később a Parlament kupolatermében vehetett át. Az eseményről a híradóban bő kétperces beszámolót adtak, majd az esti ismétlésekben is helyet kapott, amely jelzi a kitüntetés súlyát, jelentőségét.
Ez történt augusztus első hetében, és innentől kezdve nem volt megállás. Zsóka minden évben pénzjutalommal járó kitüntetést kapott. Lett keresztje, kardja, koszorúja, végül átvehette a Kossuth-díjat. Zsóka boldog volt, bár nem értette a körülötte zajlló felhajtást és folyamatos ünneplést, végtére is ő csak egy jelentéktelen kisember. Végül egy bennfentes kliense avatta be a "titokba", amikor az algás arcpakolásra érkezett. Annyit mondott neki, minden megváltozott, most már a hétköznap hőseit is minden létező módon elismerik, a munkahelyeken mindenki visszajelzést kap a munkájára, ha pedig valaki jól végzi a dolgát, rendkívüli pénzjutalomban részesítik.
Zsóka, aki rajongott az operettért, a Mosoly országa volt a kedvenc darabja, mindezt kétely nélkül elhitte, nem kérdezett többet. Várta a következő díjat, miközben boldogan kente az algát és tisztította az aknés arcbőrt.

NINCS MESE

Szexfüggőt meghívják a szexfüggőségről szóló műsorba, ahol megkívánja a szakértő szexterapeuta-pszichológusnőt, adás után SMS-t küld neki, ...