2018. október 19., péntek

CSOTTI ÉS CSÉZARE

- A Csotti klán belegyezett. Személyesen a Don adta áldását a közös munkára.
- Akkor legalább a 19. kerületiekkel nem lesz gond, nem köpnek a levesünkbe.
- Lehet, hogy beleköpnek, mert ez része náluk a rituálénak. Minden művelet előtt lencselevest esznek, és szertartásszerűen beleköpnek a tányérokba.
- Milyen undorító szokás!
- De hatásos. Sosem kapják el őket.
- Legyen most is így! Ekkora hal még sosem akadt a hálónkba. Sok múlik a szerencsén.
- Mint ahogy az időzítésen, és a statiszták elhelyezésén is sok múlik.
- Hány statiszta lesz a bank előtt?
- Mennyit szeretnél Csézare?
- Tíz kell legalább.
- Ott lesznek. Ketten a padon ülnek majd, hárman a bokroknál fekszenek, öten, pedig a szemközti játszótéren iszogatnak.
- Hívd Csottit.

A hírhedt Csotti banda és a rettegett Kovács Csézare csapata a jól szervezett akció során kifosztotta a központi jegybankot, elrabolt 150 millió eurót, és 70 kilogramm aranyat. A rendőrök a bank környékén nagy erőkkel vonultak fel, és előállítottak tíz hajléktalant, akiket a bíróság gyorsított eljárás során elzárásra és pénzbüntetésre ítélt.
Csotti és Csézare immár a következő akciót tervezi.


BIZALOM

Minden alkalommal megkérdezik van-e bizalomkártyám, én pedig minden alkalommal elmondom, nincs bizalomkártyám, a pénztárosnők rendszerint nagyot sóhajtanak, talán a fejüket is csóválják, "pedig jó az a bizalomkártya" teszik hozzá, majd mikor az első vonalkódot leolvassák az ásványvizes palackról, csipog a pénztárgép, na ekkor minden esetben feltűnik egy fekete ruhás, szomorú tekintetű ember, aki suttogva belebeszél egy rádióadóvevő készülékbe, körbejárja a bevásárlókocsimat, legszívesebben talán bele is nézne, gyanús neki ez a sok víz, meg tej, folyamatosan beszél, majd behatol a pénztárosnő mögötti 20 centis sávba, továbbra is koncentráltan figyel, nyomoz, közben adatokat diktál a kézibeszélőjébe, látszik rajta, valami mást várt, akciót, leleplezést, végre megcsípi a vevőnek álcázott tolvajt, vagy a sikkasztó pénztárosnőt, akit műszak után megmotoznak, a táskáját is átnézik, a kasszás asszony azonban mérhetetlen csalódást okozva, nem tesz semmi rosszat, csak huzigál, emel, leolvas, mozgatja a futószalagot, és közben ártatlanul aziránt érdeklődik, van-e bizalomkártyám.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...