2018. szeptember 7., péntek

MESEAUTÓ

Kocsiban ülve hallgatom a rádiót, melyben egy 21. századi magyar szerencselovag tündöklése, mesés vagyona a téma, és persze a haverok megszerzett javai, sorolják a tulajdonlapjukon szereplő villákat, feltételezett strómanok neveit említik, titokban készült fotókról beszélnek, meg luxusautókról, de jelzik, a műsoridő lejárt, jönnek a hírek, ám akit további részletek érdekelnek, vegye meg a lapot, benne van minden.
Benzinkúthoz érek. Kiszállok, keresem az újságot. Megtalálom. Fizetek. Ekkor veszem észre a kassza mellett kávézó alakot. Fiatal, harmincas. Ügyvéd? Ingatlanos? Lobbista? Elképesztően elegáns. Méregdrága ing, tökéletes szabású nadrág, divatos cipő. A szakálla a legújabb trend szerinti. Tökéletes megjelenés. Sportos. Illik rá a rádióban elhangzott személyleírás. Igen, lehet, hogy éppen ő az a kalandor, Dárius kincsének őrzője és talán 10 százalékban haszonélvezője. Az sem kis vagyon. Még egy korty a feketéből, majd lazán ott felejti a csészét az asztalon. Indul kifelé.
Vajon hova megy? Újabb tárgyalásra? Vagy csak bekukkant a sokadik, kacsalábon forgó palotájába? Milyen meseautóba száll majd be?
Ő vezet. Nyitja az ajtót. Nagy autó. Hét személyes. Sárga.
Nem tudom melyik taxis társaságé.

NINCS MESE

Szexfüggőt meghívják a szexfüggőségről szóló műsorba, ahol megkívánja a szakértő szexterapeuta-pszichológusnőt, adás után SMS-t küld neki, ...