2021. július 11., vasárnap

LÁBMŰVES HAMBI

A "konyhája" redvás, bűzlő szutyoktanya volt, ahová a csótányok, egerek, svábbogarak wellneszezni jártak, mert all-inclusive járt nekik minden kaja. Itt, ezen a Nébih által többször is bezáratott helyen alkotott a "kézműves" hamburgerek királya, aki természetesen minden esetben leverte a lakatot, letépte a hatósági ragasztványt,  majd újranyitotta a bodegát. Az ismeretlen összetételű, de a varázsszóval (kézműves) kínált portékáját a sznob közönség, szó szerint, falta. Csak később rohantak könnyíteni magukon. Mikor az utolsó vendég is rosszul lett, aztán elmaradt, ki kellett gondolkodni az új, vendégcsalogató profilt. Így született meg a "lábműves" sült krumpli, hekk, véres hurka és természetesen a hamburger. És ebben már nem volt semmi kamu, mert a húspogácsát valóban lábbal taposta, gyúrta, lapította, többnyire péntek este, mikor a foci után levette izzadt zokniját. Az üzlet beindult, hamarosan újabb lábműves ételkülönlegességek kerültek az étlapra. A lábműves látványkonyha aranybánya lett. Így kell ezt csinálni.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...