2018. január 22., hétfő

ELCSÍPETT MONDATOK 1.



- Zsigmond, figyelj, komolyan beszélek. Tudom imádod a szaftos kaját, de kérlek egy percre tedd le villát. Rám nézz, ne a húsra. Így jó. Figyelj. Évek óta együtt ebédelünk, vitatkozunk, amit sokan nem értenek, a nézetkülönbség ellenére is bírjuk egymást. Te is mást csinálsz, én is. Nem zavarjuk egymás köreit, bár tudod, nem értek veled egyet. Semmi gond, ettől szép a világ, hogy különbözünk a másiktól. De.  És itt jön a lényeg. Ha áprilisban oda, érted, oda, nevezd aminek akarod, szóval ha oda, akkor többé nem ülök veled egy asztalhoz. Várj, még nem fejeztem be. Nem az zavar, hogy megint  oda, hogy megint rájuk, hanem az zavar, hogy azzal a mozdulattal hozzájárulsz a pusztulásomhoz.  És nem csak az enyémhez. Nem tarthatok fenn tovább kapcsolatot olyan emberrel, aki hozzájárul ahhoz, hogy végérvényesen szétbasszák az életemet.  A türelmemnek vége. Arra kérlek gondolkodj! És most edd meg a húst, mert kihűl.






TANÍTÁS VASÁRNAPI EBÉDHEZ

Törekedj a békére, harmóniára! Sose kezdj beszélgetést pártpreferenciákkal, csupán dicsérd az ebédet és kérd el a receptet. 

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...