2020. június 9., kedd

ÍGY SZEREZTEK ŐK



"Kedvesem!
Hevesen ver a szívem, miközben Önnek írok. Tudja jól, hisz sosem titkoltam szenvedélyes vonzalmamat Ön iránt, tisztában lehet azzal, mennyire rajongok mindenért, amihez Önnek köze lehet. Csodálom a tehetségét, amit isteni adománynak értékelek. Amit csak megérint a kezével, magasztos művé nemesedik, én pedig leborulok a művészet ily egyértelmű bizonyítéka előtt. Láttam a munkáit, az alkotásait, bódultan a hatásuk alá kerültem, és azóta is képtelen vagyok szabadulni e lelket nemesítő érzés elől. Szerelmes vagyok."
Hamarosan az olvasók kezébe kerülhet az oly régóta várt sikerkönyv (előjegyzésben máris tizenkét példány elkelt), amely okkal emlékeztet Nyáry Krisztián, Így szerettek ők című, legutóbb hatvan évvel ezelőtt kiadott művére. Az új kötet, az Így szereztek ők szerzője, a méltán sikeres és ünnepelt bestseller író, a titokzatos, betegesen rejtőzködő, szigorúan csak inkognitóban publikáló, G.A. monogrammal megjelenő illető (nő, férfi?) azt nyilatkozta, az általa összegyűjtött levelek csodálatos vallomások, amelyek egyúttal kortörténeti jelentőségűek is.
A kötet kiadója, a hivatalos megjelenés előtt egy hónappal, csupán egyetlen levelet hozott nyilvánosságra a hétszáznegyven oldalas könyvből. Professzor Albaváry Sándorné, dr. Kormos Alíz, az Agy és Alváskutató Intézet néhai igazgatója, a Magyar Hold Társaság elnöke, valamint a Magyar Közgazdasági Prognózis Centrum alapítójának kézzel írott üzenetét.
"Nincs kétségem, magára van szükségem. A férjem mindent tud. Bármikor feljöhet hozzánk, nem fog zavarni senki. Csak mi leszünk itt, ketten. Arra az időre a férjem leköltözik a nyaralóba. Nem akar tudni semmiről. Azt mondta, csináljuk.
Kérem Önt, szinte könyörgök, jöjjön és tegyen csodát! Nagy dolgok várnak ránk. Ne fosszon meg csodálatos személyiségétől, és persze a varázslatos tudásától! Érzem, Ön tudna csak igazán boldoggá tenni engem. Én sem maradok adósa.
Ne ijedjen meg e szenvedélyes üzenettől! Kérhet tőlem bármit, alázatos szolgája leszek! Asszony vagyok, aki oly régóta vágyik arra, hogy végre egy igazi férfival találkozzon!
A hálószobában kezdenénk. Ott le kell majd leszedni a tapétát és a radiátort, volt egy beázásunk, nyilván ki kell majd festeni a hálót, utána következne a konyhai csap, csöpög, a szagelszívó évek óta nem működik, végül pedig az IKEA gardróbszekrény szeretném, ha összeszerelné!
Imádom Önt, kedvesem, Gyula! Mikor tud kezdeni?"
Halmos Gyula kisvállalkozó, klímaszerelő, lakásfelújító ezermester 2020 augusztusában végzett a munkával. Később többször is visszatért dr. Kormos Alízhoz, és kapcsolatuk egészen sokáig tartott, több ízben végzett teljes felújítást a nő, hetedik kerületi lakásán. Mindezt levéltári kutatások alapján állítja G.A. az Így szereztek ők című könyv szerzője, akinek új műve az év irodalmi szenzációjának ígérkezik.













KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...