2020. február 5., szerda

CSÓTÁNYOK MÓRESRE TANÍTÁSA

- Hogy érzi magát?
- Nem jól. Továbbra is szorongok.
- Felírhatnék gyógyszert, de a terápiával jobb eredményt érhetünk el. Tudja, a nézőpontváltás sokat segíthetne. Mi nyomasztja?
- A durva beszéd, a gyűlölet, az agresszivitás. Félek kimenni az utcára. Éjszakánként pedig arról álmodom, hogy meglincselnek.
- Úgy érti, hogy megverik?
- Szabályosan kivégeznek. Előbb megvernek, megkínoznak, majd fejjel lefelé felakasztanak egy lámpavasra. És kivágják a szívemet.
- Félelmetes. Vajon miért teszik ezt önnel? Gondolkodott ezen?
- Mert az álomban buzi, cigány, zsidó vagyok. És büdös libsi. Olyan liberális izé.
- És az ébredés után megnyugtatja az a tudat, hogy ön nem homoszexuális, nem cigány és nem zsidó? És persze, nem liberális.
- Olyankor még sokáig hevesen kalapál a szívem, nehéz lenyugodnom, de tisztában vagyok vele, hogy fehér, keresztény és hetero vagyok. Férfi.
- Ezek az álmok színesek, vagy fekete-fehérek?
- Hogy olyanok-e, mint a Spektrumon is futó világháborús dokumentumfilmek?
- Igen, így értem.
- Eleinte fekete-fehér álmok voltak, de most már hónapok óta színesek.
- Mit gondol, valóban érheti önt támadás az utcán?
- Sohasem lehetünk biztosak semmiben. Sok gonosz és beteg lelkű ember van szabadlábon.
- De önt nagyon sokan szeretik, rajonganak magáért.
- Igen, a szeretet nagy úr.
- Ahogy az elmúlt évek alatt megismertem, amióta kezelésre jár hozzám, ön egy szelíd, csendes, befelé forduló férfi, a légynek sem tudna ártani.
- Igen, sokak szerint túl szelíd vagyok. Sőt, puhány. Pedig néha erős késztetést érzek arra.....de hagyjuk is.
- Ne hagyjuk. Mit tenne?
- Nem szeretnék most erről beszélni.
- Azért vagyunk itt, azért dolgozunk együtt, hogy ezeket kibeszéljük.
- Lángszóróval....vagy csak úgy a falhoz....egy osztaggal és már kész is...érti...de tényleg, muszáj ezt részleteznem? Már így is túlságosan felkavar.
- Pedig érdekelne. De rendben, beszéljünk inkább az új könyveiről. Gondolom most is több művön dolgozik egyszerre.
- Az Endlösung - Végső megoldás című kötet már a nyomdában van. Ez sajátos prófécia, világkép, program ismertetés a részemről. Ennek voltak már irodalmi előzményei, de ezt talán nem is kell részleteznem. A huszas években, a börtönben írt Mein Kampf szerzője iránytű a számomra, több, mint példakép. Olyan, mintha a nevelőapám lenne. Ez a mű február végén már ott lesz a boltokban, utána pedig havonta dobjuk piacra a könyveimet. Márciusban a Patkányszart tömök a szádba, áprilisban a Bolondokat a gázba, májusban a Háborúk és hamis istenek, júniusban Filléres buznyákok, júliusban Elégetlek, mocskos kurva, augusztusban Balatoni bélmetszés, szeptember Napalmot az iskolára, október, Pofa be, moslékzabáló hulladék, november Lenin atyuska, fénylő csillagunk, december Akaszd fel magad, de gyorsan!.
- Igazán termékeny szerző. De jó, hogy ír, mert így könnyebb feldolgoznia mindazt, amiről az imént beszélgettünk, a közéleti agresszivitást, a durva közbeszédet. Ma itt kell befejeznünk, de jövő héten folytatjuk. A szokásos időben, csütörtökön 18 órakor megfelel?
- Kivételesen nem jó, mert a Férgek és élősködők móresre tanítása elnevezésű béketüntetésen leszek, ahol a barátaim körében az Endlösungból olvasom fel a Hogyan viselkedjen egy alacsonyabb rendű csúszómászó a zuhanyzóban? részletet, de másnap tudok jönni.
- Várom szeretettel. Lesz miről beszélnünk akkor is.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...