2018. október 13., szombat

HÜLYE DÖNTÉSEK MINISZTÉRIUMA



- Tarász! Uramisten!
- Az nem lehet.
- Ide van írva.
- Biztosan tévedés.
Olvasni még tudok. 
- Ne sikíts a fülembe!
- Hogyne sikítanék!! 
- Tényleg Tarász.
- Most mit csináljak?
- Lehet, hogy nem is neked küldték.
- Laci, legalább egymást ne nézzük hülyének. Címzett, Demecsné, Patri Olga.
- Megfellebezzük. Nem mehetsz oda. Neked óvodás gyereked van.
- Ezekkel nem lehet alkudozni. Mi lesz így velünk? Zsoltikával? Anya nélkül marad?
- Tudom vinni oviba, haza is hozom délután, ez nem gond.
- Tényleg ennyire hülye vagy, Laci?
Zsoltika szerencsére semmit sem értett szülei beszélgetéséből, továbbra is önfeledten rakosgatta egymásra az építőkockákat. Végül mindent feldöntött, majd közölte, kakilnia kell.
- Laci, ültesd rá a vécére, nekem már semmihez sincs erőm.
Patri Olga az ajánlott levél kézhezvétele után alig három héttel , leborotvált fejjel, nyakig sárosan, a szakadó esőben cáfolt rá korábbi szavaira. Minden erejét mozgósította, csakhogy lefussa az előírt húsz kilométert, hátán a kézisúlyzókkal megpakolt hátizsákkal, gránátot dobjon, majd átkússzon a szögesdróttal nehezített mocsaras akadályok alatt. A Hülye Döntések Minisztériumának egykori bérszámfejtője, megbízott csoportvezető immár Tarászon teljesített szolgálatot.
- Pondrók! Büdös férgek! Mi volt ez maguk szerint? A nagy semmi! Szart sem érnek! Meg fognak dögleni a harctéren, ha nem kapják össze magukat. Álljon már vigyázzba maga szerencsétlen! Hogy néz ki? Ne dőlöngéljen, mint egy napraforgó! Mi a neve szarkupac?
- Patri Olga.
- Nem hallom.
- Patri Olga.
- Nem tud normálisan beszélni? Hangosabban!
- Patri Olga.
- Ez nem név. Csúszómászó csótány legfeljebb. Húzza ki magát, ha magához beszélek! 200 fekvőtámasz. Most.
Az erőszak minden formájától idegenkedő, félénk, csendes, és mindig precízen dolgozó egykori TB-ügyintéző az első hetekben, hónapokban képtelen volt feldolgozni azt, ami vele és beosztottjaival történt azt követően, hogy elzavarták őket a Munkásököl utcai központból, majd Tarászra vezényelték.
Négy évvel később azonban már semmivel nem foglalkozott, férjének Lacinak sem írt több levelet a laktanyából, időközben elváltak, fiát, Zsoltikát pedig végképp kitörölte az emlékezetéből. Lélek nélküli gyilkológép vált belőle, köszönhetően elsősorban a kegyetlenségéről hírhedt kiképzőjének, aki továbbra is Pondrónak nevezte, csakhogy ezzel is növelje benne a harci dühöt. Végül napra pontosan, a bevonulást (átképzést) követő ötödik év fordulóján "Pondró" Patri Olga a sokadik arcába üvöltés után recés tőrkésével nyakon szúrta felettesét, majd a titokban megszervezett egységével elindult Tarászról a fővárosba. A HDM (Hülye Döntések Minisztérium) Munkásököl utcai épületében lefegyverezték az őrséget, majd igazságot tettek.
Több hülye döntés nem született.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...