2019. augusztus 30., péntek

SÁRGA SUGÁRHALÁL

A Sárga Sugárhalál a felkapott helyek egyike volt, de aztán valami őrült felgyújtotta, lehet, hogy robbantotta, nem emlékszem a részletekre, mindegy is, utána nyílt meg a Fojtogató patkányodú nevű koszfészek. Ott ismertem meg a bödönös csajt, akiről persze még nem tudhattam, hogy bödönözik, és lepedéket gyűjt napi nyolc órában, nem mellesleg a Végtelen vagina nevű punkzenekar dobosának a csaja. Úgy rémlik, a koncert előtt a Belezők nevű banda énekesével támasztottam a falat, és arról dumáltunk, hogy minden szar, nem játssza őket egyetlen rádió sem, de ők büszkék erre. Egyébként aznap este ünneplék a születésnapjukat, napra pontosan harminc éve zúznak a színpadon. A Belezők frontembere jó arc, elég ronda és félelmetes, de megnyugtatott, hogy nem rúg szájba, mert bírja a pofámat, amúgy pedig ez csak legenda, hogy leamortizálnak mindenkit. Vártuk hát, hogy történjen végre valami.
A légópince sötét folyosóján alig volt levegő, vélhetően ezért is nevezték fojtogatónak a helyet. A Belezők a legmenőbb punkbanda ebben a mocskos klubban, de előttük fellépni rangot jelentett. A Végtelen vagina bele is adott mindent, ők melegítették a népet. Ez is elég lehangoló zene, de tomboláshoz elsőosztályú.
Negyven percnyi totális katatónia, izzadás, és átszellemülés után végre színpadra lépett a Belezők, én pedig még mindig ott dekkoltam a stagebacknél, mikor megszólított a szőke, igazán jó nő kategóriába sorolható, bödönös csaj. Annyit mondott, hogy mindjárt itt lesz a Laci (igen, az élettársa, dobos, a Végtelen vagina alapítója, civilben ipari turmixgép szerelő, de fusiban hűtőgépeket és légkondikat is megbütyköl), szóval ez a jó csaj dumálni kezdett. Kiderült, hogy korábban táncos volt, most pedig basszusgitáros egy női punkzenekarban. Két felnőtt gyereke van, az egyik lánya a szólógitáros a Plüssnapalmban, vele nyomja a Joe Stummer átdolgozásokat. Ja, és bödönözik.
Ez érdekelt a legjobban. Mi az a bödönözés?
Egy héttel később minden tisztázódott. Minden értelemben. Elhívott magához. Mentem. Beültem a székébe, ő pedig belém nyúlt. Nem részletezném, hogy mit csinált, legyen annyi, hogy szájhigiénés beavatkozás alanya lettem. Megtisztította a fogaimat. Mert a táncos, anya, punkzenész basszeros, főállású dentálhigiénés szakember. A legjobbak egyike. Imádja amit csinál. Amit kiszed, megy a bödönbe. Szereti, ha valaki a bödön nagyasszonyának nevezi.
Ennyit akartam csak elmondani erről a szeretnivaló szőke tündérről, a bödön nagyasszonyáról, a mocskos zenék és lepedékes szájak rajongójáról.
Hogy mit kerestem akkor a Fojtogató patkányodúban, nem tudom.





KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...