2020. szeptember 15., kedd

MEGOLDÁS


Dr. Tátra Péter megoldotta azt, ami eddig senkinek sem sikerült. A városfejlesztő, közlekedési szakmérnök, kétszeres falmászó világbajnok, négyszeres Mount Everest csúcshódító pár hónappal ezelőtt tért vissza Tibetből, ahol a szokásos lélektisztító, meditációs belső utazáson vett részt Mancsung Tepo közösségében. A világlátott, nyelveket beszélő szakember elkötelezett híve a "Szabad mozgást mindenkinek" mozgalomnak, amely immár számos világvárosban enyhítette a megnövekedett autós, kerékpáros, rolleres, és gyalogos közlekedés okozta feszültséget.

Az ázsiai, távol-keleti kultúrát is jól ismerő férfi először a biciklisávok kiszélesítését javasolta, majd felismerte, a koncepció némi korrekcióval (finomhangolással) tökéletesíthető, ennek köszönhetően immár a négykerekű gépjárművel közlekedők is megkapták a maguk városi autópályáit. A főváros körútjait, beleértve a járdákat is, teljes egészében átadták a biciklistáknak, motorosoknak, autósoknak, elektromos rollereseknek.

Tátra Péter természetesen nem feledkezett meg a gyalogosokról sem. Számukra hamarosan a házfalakon építenek közlekedési utakat. Ezek készülhetnek fából (környezetbarát megoldás) de alkalmazhatnak betont, acélt, és üveget is. Mivel több lakó jelezte, nem szeretné, ha a nyitott, második, harmadik, akár ötödik emeleten lévő ablaka előtt emberek sétálnának, gyerekek rohangálnának, nos ezeken a helyeken a háztetőkön vezet majd a gyalogjárda. A házak között pedig függőhidak ívelnek majd át, ezzel is segítve az örömteli közlekedést, egyúttal lezárva az autósok, kerékpárosok, gyalogosok közti vitákat.



KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...