2023. augusztus 22., kedd

PÁLFFY

Most olvasom, hogy első munkanapja után, egy botrányos interjú miatt elbocsájtották állásából Pálffy Istvánt. Szándékosan kerülöm azt a kifejezést, hogy a HÍR TV vezetése kirúgta, egyrészt mert gyűlölöm ezt a formulát, másfelől távol áll tőlem mindenfajta káröröm, de ami ennél sokkal fontosabb: eszembe jutnak azok az évek, amikor az egykori Magyar Rádió Magyarországról jövök című műsorában kollégák voltunk.
Sokat ugyan nem beszélgettünk, de azt mindig is elismertem, a legjobb műsorvezetők egyike volt. Olyan publicisztikai mélységű szövegeket írt, amilyeneket csak a legjobbak tudtak írni akkoriban: Szente László, Balog József, Simkó János, Nej György, Mester Ákos, Szénási Sándor, Győrffy Miklós, Elek László, Ránki Júlia. Nyilván sokakat fel tudnék még sorolni, de Pálffy műsorvezetői tevékenységét egészen közelről figyelhettem, hiszen nemegyszer én szerkesztettem azt az adást, amit ő vezetett. Okos szövegeivel minden egyes riportot, tudósítást megemelt, új dimenzóval gazdagított. Aztán elment a műsortól, és később már csak távolról értesültem "szédítő" karrierjéről, és persze sok egyéb ügyéről is.
Néhány évvel később egy NATO-val kapcsolatos kiállításon véletlenül ugyan összefutottunk a Parlament épületében, de látványosan úgy tett, mintha észre sem venne. Akkor ő már "fontos ember" volt, úgy rémlik, hogy KDNP-s szóvivő, én pedig csak jelentéktelen kolléga a múltból. Lehet, hogy a nevemre sem emlékezett. Vagy csak nem akart emlékezni. Köszönt és gyorsan el is fordította a fejét.
Most pedig itt van a csúnya ügy, vele együtt a látszólagos bukás, ami azonban nem lep meg. Csupán kérdéseim vannak, leginkább az, hogy egy egykoron tehetséges, okos ember miért indult el erre az útra. De ha őszinte akarok lenni, már nem érdekel.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, televízió, szerkesztőség és szöveg
Az összes reakció:
Csabalászló Banky, Andrea Tóth és további 58 ember




KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...