2023. február 5., vasárnap

GENNYES GARAT KÖP

Az egész gyerekkoromat végig betegeskedtem. Vakbél, mumpsz, bárányhimlő, asztma, lábtörés, kanyaró, soroljam? Még nem voltam hat, amikor elkapott egy fertőzés, ráment a torkomra, alig kaptam levegőt, a ragacs elzárta a légutat, végül nagy nehezen végre kiszakadt belőlem a genny. Hónapokig kínlódva köptem azt a zöld szart, azt hittem nem élem túl, anyámon is láttam a rémületet, hát nem kívánom senkinek. Gennyes garatgyulladás.
A Gennyes Garat nevet is akkor kaptam, amikor végre kijöttem a kórházból. Valamelyik hülye gyerek kezdte ezt, a többieknek pedig nagyon tetszett, ők is "gennyesgaratoztak", így rajtam ragadt. Persze még mindig jobb, mintha Mély Toroknak hívtak volna. Az olyan pornós. Pfúj. Ok, elismerem, néha én is információkat szivárogtatok. Hogy miért? A kibaszott gyerekkorom miatt. Mert utálom a kölyköket. Negyven év alatt nekem nem ember senki.
Maradjunk annyiban, a politikában nyomulok, de csak csendesen, igazán a szélről. A partvonal partvonaláról. Mintha nem is léteznék. Nem mutatom magam, nem lopok. Nagyban nem. Néha tanácsot adok, de csak ha kérik, egyébként befogom a szám.
Ezen a héten, kedd délután, váratlanul behívott néhány ismert tag a frakcióból, nem mondom kik, befolyásos emberek, és azt kérdezték, olvastam-e a felmérés eredményét. Igen, azt. Hogy a negyven felettiek körében hasítás van, rajongás, biztos szavazatok, velük garantáltan meg lehet nyerni a választásokat még vagy hatvan évig, bezzeg a negyven év alatti, választásra jogosultak nagy többségének elege van. Mindenből. Ők beleköphetnek a levesbe.
Mit kéne tennünk, kérdezték tőlem a zárt ajtó mögött, mire azonnal rávágtam, nemzeti konzultáció, majd utána a konzultációra hivatkozva fel kell vinni a korhatárt, és csak a negyvenedik életévüket betöltött, és az annál idősebb magyar állampolgárok adhatják le voksaikat. Más nem.
Ez így lehetetlenség, teljes abszurditás, nem fog menni, mondták, de emlékeztettem őket arra, hogy immár az egész ország erre épül , a képtelenség maga a valóság, ezt persze nem akarták érteni, a média hatalmára való hivatkozásomat már igen, aki uralja a tömegtájékoztatást, azt csinálhat amit csak akar, sok plakát, tévés -rádiós reklám, harsogás egy percekben, 24 órában, és ide a bökőt, mutattam a garatomra, egy-két év alatt be fogja látni a többség, hogy éretlen kölykökre nem lehet rábízni a haza sorsát. Megbízható, koros negyvenesek, és az annál idősebbek, a nép megfontolt öregjei (Bölcsek Népi Tanácsa) választhatnának csak. Okos, nagyon okos, dicsértek, rázták a kezemet, én pedig szerényen hárítottam, lassan kijöttem, majd becsuktam magam mögött az ajtót.
Most hirtelen ennyit tudtam nektek elmondani. De ne hivatkozzatok arra, hogy Gennyes Garattól hallottátok. Tudjátok, én nem is létezem.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember
Az összes reakció:
Ildiko Gutper, Peter Domonics és további 9 ember

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember
Az összes reakció:
Bojár Iván András és Marianna Otz

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...