2019. szeptember 24., kedd

LETT EGY GYEREK

- Lett egy gyerek.
- És ez most jutott eszedbe? Egyébként elég régóta van már gyereked. Tíz éve. Bent tanul a szobájában. Tudod, a Zolika.
- Zsoltika.
- Zolika.
- Zsoltika.
- Miről beszélsz?
- Zsoltikáról.
- Ki ő?
- A gyerekem.
- A te gyerekedet, vagyis a miénket Zolikának hívják, és éppen a környezetismeret leckéjét csinálja. Leírjam a nevét egy cetlire?
- Nem kell.
- Akkor ki ez a Zsoltika?
- Az új gyerek.
- Kolléga?
- Mondom, gyerek.
- Új?
- Aha.
- Szültem, csak nem tudok róla?
- Nem te szülted, hanem a Szilvi.
- Az meg ki?
- Egy nő.
- A nőd?
- Aha.
- Megcsaltál?
- Valahogy úgy.
- Mikor?
- Folyamatosan.
- Szóval, van ez a Szilvi, aki a szeretőd, és most szült neked egy Zsoltikát.
- Pontosan.
- Csak Zsoltit szülte, vagy már jön a következő gyerek is?
- Minden lehet. Nem védekezik.
- És most mit csináljak szerinted? Vitázzak veled?
- Nem vitázom senkivel.
- Ez nagyon nem szép tőled.
- Nem érdekel.
- Undorító amit csinálsz. Mit kell még megtudnom rólad? Felhívom az anyádat. Aztán ezt a Szilvi nevűt. És a főnöködet is.
- Nem hívsz fel senkit. Nincs vita.
- Ezért imádlak István. Mert férfi vagy. Igazi férfi. Mindig felizgatsz.
- Adsz egy csókot?
- Adok. Aztán vacsorázzunk végre.
- Jó ötlet. Szólok Zsoltikának is.
- Zolikának. Tudod, van egy gyereked.

AZ UTOLSÓ MERÜLÉS

Tele volt tervekkel. Nagyon nagy tervekkel. Merj nagyot álmodni! - vallotta, és így is élt. Semmit sem bízott a véletlenre. Bátorsága örök példa marad a fiatal, keresztény, nemzeti-konzervatív nemzedékek előtt. Nemzetformáló cselekedete pedig minden bizonnyal bekerül majd a legújabbkori magyar történetírásba. Úgy tervezte, a nagy, sorsdöntő nap után megnősül. A lánykérést is gondosan eltervezte. Mindent megszervezett. Nagyon tud szeretni. Zománczi K. Péter (barátainak csak Zottmund) a nemzet fénylő csillaga, az ország egyik legnagyobb sportolója azonban nem vezetheti oltár elé szerelmét. Péter ugyanis eltűnt.
- A Halálos iramban hét, jó lesz? - kérdezte tőle szerelme, Szentesi Szandra, az utolsó együtt töltött reggelen.
- Inkább a Honfoglalásra menjünk - válaszolta Péter, majd a szülőktől előnászajándékba kapott gyümölcsfacsaróval italt készített. Két pohárral. Boldogan itták a friss narancslevet, majd az indulás előtt még (utoljára) összebújtak.
A közös esti mozizás elmaradt. Szandra türelmetlenül várta lovagját a filmszínház bejárata előtt, de Péter nem került elő. Hiába hívta telefonon, az imádott férfias hang helyett folyamatosan csak az üzenetrögzítő kapcsolt be. Mi történhetett vele?
Pétert utoljára a kampányirodán látták, ahol rendkívül kritikus hangú beszédet tartott. Szenvedélyesen bírálta társait, akik símaszkot viselve motorcsónakról zavarták meg a konkurens jelölt gyűlését, de pitiánernek nevezte a vidéki kollégákat is. Szerinte nem az a megoldás, hogy photoshoppal eltorzítják az ellenfelek arcát, feljelentéseket írnak naponta, kihúzzák az elektromos kábelt, lefestik mások plakátjait. Nem és nem ! Gyerekes és gyalázatos tettnek nevezte az akciót. Egyszer kell ütni, de akkor kurva nagyot! - mondta. Hogy soha többé ne álljanak fel! Ezek után zaklatott lelkiállapotban távozott. Próbálták ugyan megállítani, de Zománczi szó szerint elviharzott. Senki sem sejtette, hogy mire készült a nemzet sportolója, a oxigénpalack nélküli szabadmerülés világbajnoka.
A kocsiját, benne a kampányirodában is viselt öltönyével, To rule válltáskájával, a rakpart egy távolabbi részén találták meg. A csomagtartóból viszont eltűnt Zománczi búvárszemüvege, békatalpa, valamint a mindig magánál tartott szerszámkészlete, benne a sarokcsiszolója, és a kézi fúrógépe.
Az ellenzék kampányzáró összejövetelének helyet biztosító hajó nem sokkal 17 óra 18 perckor süllyedt el a Szabadság híd pesti hídfőjénél. A kimentett politikusok, a kampányban résztvevő stábtagok, kerületi önkéntesek, újságírók arról számoltak be, hogy láttak ugyan egy búvárszemüveges férfit lemászni a parti köveken, de nem értették, hogy miért éppen ott búvárkodik. A férfi lassan lemerült a Dunába és többé nem jött a felszínre. Gyanús hangokat nem hallottak. Tízenhárom perccel később azonban a hajó kapitánya vészjelzést adott le. A jármű léket kapott, megtelt vízzel, nem sokkal később elnyelte a Duna.
A katasztrófavédelmi szakemberek és a rendkívüli ügyekkel foglalkozó rendőrök ezt az esetet sem találták gyanúsnak, így hetek alatt hamar lezárták a nyomozást.
Csak Szandra tudta az igazságot.
Tíz gyötrelmes és magányos év után végül mégis rászánta magát a múlt lezárására. Könnyeivel küszködve adta át a múzeum történészeinek Zománczi K. Péter búcsúlevelét, melyben néhai kedvese leírta, mire készül(t). A búvár tisztában volt azzal, tette kockázattal járhat. Akár az életébe is kerülhet. Látta előre a jövőt. A sors ajándékaként azonban a legnagyobb tervét még megvalósíthatta. A hős búvár története immár kötelező olvasmánya a kisiskolásoknak.
Szandra is őrzi néhai szerelme emlékét. Nemrégiben született gyermekét, Péterre emlékezve, Kundként anyakönyveztette.


SZEXVIDEÓK

A lift nesztelenül suhan velünk lefelé. A gravitációt sem érezzük a gyomrunkban. A golyóálló üvegen keresztül ámulva gyönyörködöm a kivilágított város ezerszínű fényeiben. Most járok itt először. Szótlanul ereszkedünk a mínusz másodikon lévő garázs felé. New Yorkban ez az egyik legmenőbb toronyház, a Fischer Building, melynek legfelső, tetőteraszos, 105. emeleti penthouse lakásában él Zalaváry Botond, az amerikai felső tízezer szingli lányainak, és elvált asszonyainak kék szemű ideálja. Mintha csak Christiano Ronaldo és Alain Delon született volna újra ebben a hibátlan testben. Nem véletlen hát, hogy ő az egyik legértékesebb férfipréda ebben a magányos és szeszélyes metropoliszban. Botond idén tölti be a harmincat, és esze ágában sincs nősülni, ám ez a lesújtó információ még nagyobb leleményességre készteti a nőket, akik naponta próbálják mindenféle trükkel behálózni. Egyelőre eredménytelenül.
A Sonoritus lift (ez most a legdrágább és legújabb fejlesztésű felvonó a világon) nem egészen húsz másodperc alatt éri el a föld alatt rejtőző, bombabiztos garázst. Itt parkoltatja Botond az autóritkaságokból álló felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét. Hetven csodás jármű áll itt, Bugatti Veyrontól kezdve az Aston Martinig. A kollekció másik része a Como-i tó közelében épült hipermodern házában található, ezt is megmutatja majd valamikor, de előbb vacsorázni megyünk a Playboy Mansion közelében lévő, még felkapottabb helyre, a Red Fish Vulgarisba.
Kandírozott rákkoktéllal kezdünk, majd grillezettt mexikói kobrával folytatjuk. És az első falatok, majd a közbeiktatott pezsgőzés közben Botond végre mesélni kezd. Arról, hogy miként és mivel indult szédítő karrierje, a Budapesten született szerencsefiának.
Botond emlékei szerint az első tablettel és okostelefonnal kezdődött minden. Ötödikes volt, mikor kikövetelte magának a kis méretű, ugyanakkor nagy teljesítményű gépet és a telefont melyekkel kinyílt előtte a világ. Pontosabban szólva a szülei hálószobája nyílt ki, ahol szándékosan mindig ott felejtette a tabletet. A gyerekszobába csak a telefonját vitte, majd a két készüléket a wifi segítségével összekötötte. Így fültanúja lehetett a szülők együttléteinek. Természetesen minden hangot rögzített, majd a legjobb részeket megvágta és másnap lejátszotta az osztálytársainak. Pénzért természetesen. Egy évvel később Go-Pro kamerákat kért a születésnapjára. Ezeket (ugyancsak titokban) elhelyezte, egyet a hitvesi ágy felett lévő képkeretbe rejtve, a többit pedig a szoba négy különböző pontjára. A felvételeket reggel megnézte, a jobb jeleneteket megszerkesztette, majd pendrive-ra másolva eladta az iskolában. Három éven keresztül szállította a szexvideókat, és mire elvégezte az általános iskolát, milliomosnak mondhatta magát. Nem volt kérdés, marad ezen a pályán. Internetes szexoldalakat indított, és hamarosan az egész világot behálózó rendszert épített ki, amely számolatlanul ontja a pénzt Botondnak.
- Szeretnél még valamit tudni? - kérdezi a vacsora végén Zalaváry, de valójában csak annyit kérek tőle, hogy adja vissza, vagy törölje végre az anyámról és apámról készült felvételeket.
Ha jó testvér, akkor megteszi.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...