2018. augusztus 19., vasárnap

KEDVES EDZŐ BÁCSI

K. Zsombornak erősek a tenyeresei. A fonákja sem rossz. Korához képest még mindig gyors. Téthelyzetben meglepő sprinteket produkál. Olyankor persze mindig meghúzza valamelyik izmát, fáj a dereka, a válla, megrándul a nyaka, nehezen egyenesedik ki, de a legfontosabb, hogy még vonalon belül üsse vissza a labdát. Az ütője nem a legújabb típus, de mégis gyermeki módon ragaszkodik ehhez a kopott darabhoz, talán azért mert több meccset nyert vele, mint amennyit vesztett. Utolsó teniszgyőzelmét a Svábhegyi Öregfiúk Kupán nyerte párosban.
Zsombor mostanában új helyszínen játszik, egy külső kerületben lévő sportcentrumban., mondhatni szolid polgári környezetben. Ide nem a Fucsovics kaliberű bajnokok járnak, hanem a Zsomborhoz hasonló, nem fiatal, de még mindig jó játékerőt képviselő férfiak. Nőkről nem tudok, Zsombor sosem említi őket.
Legutóbb is egy férfi edző került a képbe, aki a Zsombor mellett lévő, hármas pályán ténykedett. Ott tartott edzést gyerekeknek, de ezt, Zsombor beszámolója szerint, meglehetősen nagy feltűnést keltve tette. Állítólag ordított a kölykökkel, ami Zsombort rendkívül zavarta az adogatásnál, többször rontotta az ütést, de az elveivel is ellenkezett. Szerinte gyerekkel nem erőszakoskodunk. Ebben százszázalékig igaza van. Az üvöltés, az agresszív hang továbbra is elvonta figyelmét a játékról, ezért Zsombor megkérte az edzőt, hogy viselkedjen már ember módjára, és halkuljon el.
A hármas pálya edzője ekkor átment a négyes pályára és szó nélkül megütötte Zsombort, akinek az volt a szerencséje, hogy még el tudott hajolni, de az ütés így is beszakította fülét. Ömlött a vér. Valaki hívta a rendőröket, közben az edző megint rátámadt Zsomborra, ő ekkor elfutott, bár az ütőjével megvédhette volna magát, de mint mondta, attól tartott, hogy az válaszütéssel esetleg megölte volna az edzőt, így inkább nem alkalmazott erőszakot. Az edző még annyit sziszegett felé, hogy tíz évet ült börtönben, úgyis megtalálja majd.
A rendőrök jöttek, jegyzőkönyveztek, az edzőt előállították a kapitányságon, a mentők pedig Zsombort bevitték a kórházba, ahol összevarrták a fülét.
Azóta nem sok minden történt. Zsombort a napokban arról tájékoztatták, hogy mivel az erőszak zárt magánterületen történt , ezért nem minősül garázdaságnak, hivatalból tehát nem indítanak eljárást az edző ellen. Zsombor persze tehet feljelentést.
A polgári sportcentrumban jó híre van az edzőnek. Sokan szeretik. Legutóbb is megvédte az egyik tanítványát, akire rászólt valaki. Az illetőt egy jobbegyenessel leütötte, majd folytatta az oktatást.
Zsombort a teniszpálya portáján lehülyézték, és azt tanácsolták neki, keressen magának másik klubot, mert ezen a helyen nem szeretik a kekeckedő, bajkeverő vendégeket, akiknek mindig az a fontos, hogy övék legyen az utolsó szó.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...