2019. október 15., kedd

MEGAFON

Kedves vásárlónk! Sajnálattal közöljük, hogy használt hangosbeszélőjét blokk megléte esetén sem áll módunkban visszavenni. Megértését köszönjük, és reméljük, hogy a már megvásárolt Megafon Suprax B2-es típusú készülékét családja körében is örömmel fogja majd használni!

PÁRNA A TÉRD ALÁ

És a hajó megy. Már hajnalban kifut a kikötőből, csakhogy a VIP társaság a nyílt vizen élvezhesse az őszi napkeltét. A közpénzes privát jet feltankolva vár, az repíti őket a tengerhez. Mindent az eredménytől tesznek függővé, majd amikor látják, hogy urnazárás előtt megérkezik a listáról felhajtott hatszáznegyven, akkor megkönnyebbülten sóhajtanak, az asszonnyal szelfiznek, a családapa megcsókolja gyermekeit. A nyakkendőn lazul a csomó, a homlokról felszáradnak az izzadtságcseppek, az escort lányok pedig már készítik a párnát a térdük alá.

KARÁCSONY

Mivel bizonyos körökben szitokszóvá vált a Karácsony, továbbá pár hét múlva valóban eljön az ünnep, az erre különösen érzékenyek, a családi béke érdekében kerüljék ezt az elnevezést. Szentestén, az ajándékozásnál, a menü összeállításánál, a fa megvásárlásakor, a díszítéskor, valamint a családi meghívások megfogalmazásakor más módon közöljék szándékaikat, gondolataikat. Például így:
Drága anyuka! Remélem örülni fogsz a december 24-i apróságnak! A szoba közepére szánt tűlevelűről mi gondoskodunk, már választottunk egy szép nagyot. A piacon az árusnak csak annyit mondtam: azt! Az ágakra szánt színes kellékeket, gömböket majd együtt helyezzük fel. Halból ne főzz semmit, rendeltünk a vendéglőből pontyos levet. A gyerekek ajándékára csupán annyit írjatok, hogy 12. havi prémium a nagyitól. A rokonokat természetesen értesítettem, hogy a szokásos időben, az új esztendőt megelőző nyolcadik napon várjuk őket. Szép esténk lesz. Szerető fiad, Gergő.

BOTLÁS

Iskola. Mindegy melyik. A szünetnek vége, becsengetnek.
- Gyerekek, ma, a kis emberi botlásokról fogunk beszélgetni. A hit és erkölcstan óránkat azonban mindenek előtt kezdjük a szokásos közös imával. Köszönöm, nagyon szép volt. Ugye, emlékeztek még rá, az elmúlt órán a példaképekről, a tisztaságról és Isten hetedik parancsolatáról tanultatok. Hogy szól ez, Laci?
- Lopj! Minél többet.
Hangos röhögés.
- Ejnye, Laci, nem vártam ezt tőled. Ülj le. Tudja valaki a helyes választ? Zsolt?
- Ne lopj.
- Így van.
- De miért ne lopjunk, tanárnő?
- Mert Istennek nem tetsző cselekedet.
- És akkor mi van, ha nem tetszik neki? Kit érdekel ez? Engem biztosan nem.
-Zsolt, kérlek fogd vissza magad. Andrea, hogy szól a hatodik parancsolat?
- Ne kívánj más macát.
Az osztály nyerít.
- Mi van ma veletek, gyerekek? Tibi, te talán tudod a hatodik parancsolatot.
- Ne paráználkodj. Bár ezt sem értem tanárnő, mert paráználkodni jó. Kurvára jó.
- Ezt a legközelebbi órán megbeszéljük. Most viszont nagy meglepetéssel szolgálok nektek, ugyanis vendég érkezik hozzánk. Nem akárki. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy, egyenesen a sajtótájékoztatóról látogat osztályunkba. Kérlek álljatok fel! Fogadjátok nagy szeretettel és tapssal városunk újraválasztott polgármesterét, aki vállalta, hogy a mai órát ő tartja meg nektek. Hallgassátok figyelmesen, biztosan sokat tanultok tőle.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...