2019. április 16., kedd

A BOXOLÓ BABÁJA

Ki ez a nő? - kérdezte magától Z. amint leszállt a biciklijéről és felnézett a másodikra. A fekete szépség ablakot pucolt. Vagy inkább restaurált. Lentről úgy tűnt, mintha ecsettel piszkálná ki a résekből a koszt, a döglött legyeket, majd egy flakonból fertőtlentítőt permetezne az üvegre és az ablakkeretre. Művészien csinálta. Aztán hirtelen eltűnt és Z. nem látta többé e tüneményt.
Ki ez a nő? - tette fel ismét a kérdést, de már elmenőben, mikor elintézte a hivatalos ügyet a házban.
- Nem tudjuk. Nem ismerjük. Pár napja lakik itt. A boxolónál. Irgalmatlan jó teste van a pasinak. Tetovált. Gyönyörű felesége volt, az is valami modell, de folyamatosan csalta. Az interneten szervezte a nőket, pár hónap alatt volt itt már vagy száz nő. Aztán a feleség lelépett. Most ez a fekete van. Testépítő a csaj. Néha az erkélyen csinálják. Egész éjjel megy a műsor. A garázsban a pasi berendezett magának egy konditermet. A fal is megrepedt, akkorákat üt.
Z. nem kérdezett többet. Felült a ház falának támasztott szolgálati bringájára és már nem érdekelte ki ez a nő. Kihordta még a táskájában lévő leveleket, majd a postahivatal vécéjében belebokszolt a csempébe.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...