2021. augusztus 31., kedd

SZÓDA VODKÁVAL

- Hogy mondják kínaiul, hogy szóda? Vagy a vágottszeműek csak denevér vért isznak? Mindjárt leszállunk és még mindig nem tudom, van-e a sárgáknál bugyborékos víz? Baromarcok, mondjatok má' valamit! 

A Dellavita együttes frontembere izgatottan fészkedődött a székében, közben pedig hunyorogva nézett ki a katonai szállítógép kerek ablakán, tekintetével Peking legnagyobb arénáját keresve. Mindeközben a többiek, a fedélzeten utazó zenekarok tagjai nyerítve röhögtek az öregedő rockeren. A legkiválóbb zenészek vesznek részt a világraszóló turnén, a Bankcsapda, Nyúlsziget, Károy, Réteges Aba és a VI.Lajos király művésznéven futó énekes-sztár. 

Nem volt egyszerű feladat megszervezni ezt a nem mindennapi fellépéssorozatot, hiszen a művészek a vakációjuk utolsó napjait élvezték, ki Horvátorszában, ki Olaszországban nyaralt, de volt akit a gép a Kanári szigeteken vett fel. Végül összeállt a nagy csapat, és immmár semmi és senki sem állhatta útjukat. 

Elsőként a kínai fővárosban adtak ingyenes koncertet, ezzel is hirdetve a népek barátságát, VIT-hangulat a javából, kínaiak tömegei tomboltak a zenére, majd következett Azerbajdzsán és végül Moszkva. A Luzsnyiki stadion színpadán állva valamennyiüknek könnyes lett a szoeme, a koncertet követő állófogadáson pedig a legnagyobb közjogi méltósággal is kezet szoríthattak. Nincs is ennél nagyobb boldogság. 

A Dellavita vezetője is maradéktalanul elégedett volt. Kapott szódát. Vodkával.



KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...