2022. július 25., hétfő

LEGSZEBB NYARAINK

- Szia Kata, Peti vagyok, Lacit keresem.
- Szia, Petikém. Nem tudom Laci éppen hol van.
- De nincs otthon?
- Fogalmam sincs. Tudod mekkora ez a ház, minimum fél óra mire megtalálom.
- Lehet, hogy elment Túrmentére a kastélyába?
- Akár oda is, de lehet, hogy Csegén van a termálvizes szállodánkban, Aligán vagy Apátifürdőn, de az is lehet, hogy horvátban valamelyik kikötőnkben. Talán közbeszerez valamit megint.
- Melyik kocsival ment?
- Megnézem. A Maserati és a Bentley a garázsban, a négy Porsche a kerti parkolóban, de a Mercedes Brabusok is itt vannak. Várj egy picit, a piros Ferrarit nem látom, akkor talán azt vitte el. Nem, a Bugattit. Az a kedvence.
- Van ízlése. Bezzeg tíz éve még egy szakadt Suzukival járt szórólapozni.
- Szerencsére eljött a mi időnk.Tizenhat autója van, a franc se tudja éppen melyikhez van gusztusa. Nekem elég négy autó, tudod, a gyerek és a kutya miatt.
- Egyáltalán itthon van még, Laci?
- Könnyebbet, Petikém. Annyit tudok, hogy tegnap üzent a pilótánknak, készítse fel a gépet és szóljon a lányoknak, de nála sosem lehet tudni, hol akar éppen hajózni.
- Mind a négy jachtotok vízen van?
- Miért ne lenne? Nyár van, kikapcsolódik, hadd élvezze az életet. Annyit dolgozik a családért, igazán megérdemli. Jut eszembe, hétvégén kirepülsz hozzánk Nizzába?
- Megvettétek végül a Negresco-t?
- Persze. De a mellette levő szállodák is már Peti nevén vannak. Gyertek!
- Drága vagy, de viszem a családot Maldivra.
- Saját jettel mentek, vagy Emirates?
- Sajáttal. Nem szeretek jobbágyokkal vegyülni a repülőtéren. Sok gyökér, és mind utazni akar.
- Igazad van, Petikém. De amíg csendben vannak és adóznak, addig nyugodtak lehetünk. Hívj jövő héten, addigra talán Laci is itt lesz. Puszika.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...