2020. augusztus 28., péntek

HOGY TÖRTÉNHETETT??

A piacvezető japán tech cég, a Daisuke mérnökei nem értik miként fertőződhetettek meg a negyedik generációs, vagyis a legújabb fejlesztésű humanoidjaik a Covid-19 vírussal. A szakembereket megdöbbentette a hír, hogy több homo roboticus is elkapta a vírust, holott gépek esetében ilyenre még sosem volt példa. Az eset feltárása és a jövőbeni meghibásodások (fertőzések) megakadályozása érdekében a Daisuke, programozókból, szerelőkből, valamint infektológusokból és virológusokból álló csapatot küldött a helyszínre.
A szakemberek egyelőre annyit tudtak meg, hogy ezek a homo roboticusok rendelkeztek ugyan a maszkviselést, kézmosást , távolságtartást szabályozó, továbbá a kézfogást, ölelkezést, puszilkodást blokkoló számítógépes programmal, de ezt engedély nélkül, maguktól kiiktatták, rejtély miért csinálták, előszeretettel jelentek meg a nagy tömegeket vonzó focimeccseken, vadászatokon, házibulikon, engesztelő miséken, díjátadó gálákon, tengerpartokon, hajókon, birka-és pálinka fesztiválokon, koncerteken, vélhetően ennek következtében váltak vírushordozóvá.
A fertőzött roboticusokat azonnal visszaprogramozták, így talán képesek lesznek elviselni a kötelezően előrt 14 napos karantént. Ha netán mégis kiszöknének, erre sajnos van esély, ugyanis több homo roboticus fontos pozícióban teljesít szolgálatot, a bennük lévő alapprogramok miatt kötelezőnek érzik a nyilvános és folyamatos jelenlétet, megszólalást, bizonyos üzenetek állandó ismételgetését, szóval ha mégis elhagynák a karanténként szolgáló telephelyeiket, úgy a Daisuke élesíti az úgynevezett "Tora, tora" programot, ami a homo roboticusok végleges leállítását jelenti. A tudóscsapat azonban nem tart attól, hogy erre valaha is szükség lesz, mert az általuk vizsgált, fertőzött humanoidok az újraprogramozás után közölték, nem kívánnak visszatérni korábbi munkahelyeikre, sőt a legtöbben teljesen el akarnak tűnni a nyilvánosság elől.
Nekik mielőbbi gyógyulást kíván a Daisuke, és természetesen mi is! A cég vezetői, mérnökei tiszteletben tartják tehát a távozni kívánók szándékát, ugyanakkor a renitenskedő roboticusokat szétszedik és a későbbi (esetleges?) újrahasznosításig a gyár fukusimai gyártóbázisán őrzik.

2020 szeptember 1.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...