2018. február 6., kedd

A VARÁZSLÓ KÍGYÓBORA


- Hoztatok indiai kaját?
- Most ment el érte az Ábel.
- Melyikből hozza?
- A Maharasmiból.
- Nem ismerem. Jó hely?
- Az itt élő indiaiak szerint ez a legjobb.
- Ok. De időben megjön Ábel?
- Szerintem igen.
- Mindent előkészítettetek?
- A terem rendben, feldíszítve, a hangpróba megtörtént és az önkéntesek  már az előtérben várakoznak.
- Mi van a tolmáccsal?
- Most hívott a taxiból, két perc múlva ér ide.
- A rendőrökkel beszéltetek?
- Persze. Ők vezetik fel a konvojt, de hátul is lesz biztosítás.
- Ugye tudják, hogy egy kincset őriznek?
- Mindent elmondtunk nekik. Az állásukkal játszanak, ha baja esik.

A konvoj, négy rendőrautó, valamint a középen haladó páncélozott, golyóálló üvegekkel megerősített fekete E osztályú Mercedes percre pontosan gördült be a pártközpont udvarára. Egy vékony, alig negyvenkilós apró termetű férfi szállt ki az autóból. Egyszerű fehér lenruhát viselt, nyakában pedig friss virágokból font koszorút.

A különleges vendéget Kürtösi Gábriel kabinetvezető fogadta. Erre az alkalomra megtanulta a legfontosabb hindi szavakat, ezekkel köszöntötte a messziről jött vendéget Harahamatma Andravadna Harmatamatánt. Két tenyerét, mintha imára készülne, összeérintette, közben pedig meghajolt az indiai előtt, aki hasonlóképpen viszonozta a barátságos gesztust. Egy ideig még hajlongtak, mosolyogtak egymásra, majd a messziről érkezett férfi belekarolt Kürtösibe és így mentek be a nagyterembe, ahol az önkéntesek és a pénzügyi támogatók felállva, vastapssal fogadták őket.

- Kedves barátaink, segítőink, elvtársaink, együttműködő partnereink! Közösségünk és egyben vállakozásunk történetében fontos nap a mai, mondhatni talán az egyik legfontosabb. Eljött közénk az az ember, aki hozzásegíthet minket az örökkévalósághoz, a remélhetőleg örökkön örökké tartó világunk, a mi sajátos univerzumunk és rendszerünk megerősítéséhez Amit mi magunk megtehettünk a féltve őrzött status quo megőrzéséért azt megtettük. Tényleg mindent,. Semmit nem bíztunk a véletlenre, semmitől nem riadtunk vissza, és ezúttal sem fogunk. Harahatma Andrvadna Harmatama azért jött közénk, hogy elvégezze azt, amire mi már nem voltunk képesek. Most pedig felkérem India legnagyobb élő varázslóját, mondja el beszédét és tegyen csodát velünk. Szavait Sznkra Ivett Borbála indiológus professzornő tolmácsolja majd számotokra. Fogadjátok nagy szeretettel őket!

A vastaps elhalkulása után Harahatma meggyújtotta a füstölőket, majd részleges hipnózisba ejtette a jelenlévőket. Halkan mormolni kezdett.

- A Mester azt mondja, a választókerületekkel minden a legnagyobb rendben, neki azokkal már nem kell bűvészkednie.  

Dübörgő taps és éljenzés, néhányan a bekapcsolt mobiljaikat hintáztatták a sötétben, mintha csak gyertyát tartanának a kezükben.

- A Mester most a választási bizottságokat varázsolja el, utána pedig a gondolat erejével a bizonytalanokkal elhitet  egy másfajta valóságot. Ennek köszönhetően földi paradicsomot érzékelnek, így biztosan ragaszkodni fognak ehhez a világhoz.

Az összes füstölő égett, a jellegzetes illat betöltötte a termet. A félhomályban Harahatma mantrázott, dünnyögött, varázsolt, egyszóval azon dolgozott, hogy megbízói kedvében járva csodát tegyen. A ceremónia végén mindenki biztosra vette hogy a reméltnél is eredményesebb lesz a Mester ténykedése és Kürtösi, ez a zseniális taktikus és tervező megint előrelátó és bölcs döntést hozott azzal, hogy a földkerekség legjobb varázslóját hívta segítségül.

Az csak később derült ki, mert a jelenlévők ezt akkor nem érzékelték, hogy Harahatma két kulcsfontosságú varázslatot felcserélt, így pont ellenkező hatást ért el, de ezen az estén még mindenki transzban volt.

A ceremónia végére Ábel is befutott a különleges, erősen fűszeres indiai ételekkel. Kürtösi Gábriel és Harahatma, valamint a legszűkebb párt és cégvezetés a földre terített gyékényeken ülve megvacsorázott, közben obszcén vicceket meséltek a legyőzendő, megsemmisítendő ellenségről, majd a vendég ajándékával, az indiai kobrakígyó borral zárták a napot. Elvarázsolva érezték magukat, ami a Mester szavain túl a nagy mennyiségben elfogyasztott alkoholnak, valamint a gyomrot próbára tevő pikáns ételeknek volt köszönhető. 

A Maharasmi valóban a legjobb indiai étterem a városban.









ÓTVAR

A Gennyes epét hányok az arcodba című vitairat szerzője új köteteken dolgozik. A Lenyomom a torkodba te mocsodék címmel jövő tavasszal boltokba kerülő gyűjtemény a híres tollforgató eddigi munkásságából kínál válogatást. Mindeközben nyilvánosságra került az az információ, miszerint a Pecker-díjas, irodalmi Vaskereszttel elismert szerző, Láncfűrésszel metszem ki a beledet, majd megsózom című könyvéből filmet szeretnének forgatni. Az előkészületeket megkezdték, azonban a főbb szerepekre kiválasztott színészek, kivétel nélkül felháborodva küldték vissza a szövegkönyvet. A rendező, a korábban propagandafilmeket forgató Schaffer R. Höss nem esett kétségbe, hanem a főszerepre immár magát a szerzőt kérte fel, aki örömmel mondott igent. A rendezőnek írott válaszlevelében úgy fogalmazott, megtiszteltetésnek érzi a filmművészet oly kiváló mesterével együtt dolgozni, és mély hittel hisz abban, hogy közös alkotásuk nagy hatással lesz a világra. Végül a levélben azt is megemlítette, hogy máris elkezdte írni, a Kínhalált halsz a lángszóróm tüzében te vérganaj című könyvét, amely korábbi írásaihoz hasonló színvonalú lesz.

Mivel közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe, válogasson a szerző, a Szent Harag kiadónál korábban megjelent műveiből:
Élet a dögkútban
Csizmával taposok az arcodra
Bélsártengerben végzed rosszarcú g....ciláda
Karóba húzott idegenek
Könyörgés kíméletért, amit nem kapsz meg
Pápa a kannibálok ítélőszéke előtt
Lánctalpak alatt szétnyomva
Hamvasztás és savazás
Poéta a lángtengerben
Rothadó húscafat vagy csupán, amit beköptek a legyek
Kutyatáppá gyúrt fattyak

Vérturmix az agyadból
Ugatsz ótvar?

Minden megvásárolt termékünkből 99 százalék engedményt adunk. Az akció a készlet erejéig tart.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...