2022. augusztus 17., szerda

FONYÓD FELÉ

A Blaha Lujza téren nem történt semmi rendkívüli esemény. A megállókban emberek álltak, várták a buszokat, villamosokat. Délután háromkor, egészen pontosan tizennégy óra ötvenhét perckor azonban nem a 4-6-os villamos futott be a Margit híd felől, hanem a MÁV, Miskolcról Fonyódra tartó, 15607-es Ezüstpart express járata.
A peronon állók közül többen fel akartak rá szállni, de a vonatvezető, valamint a kalauz is jelezte, a vonat nem a Móricz Zsigmond körtér, hanem Fonyód felé halad tovább, de sajnos rossz vágányon állnak, amúgy pedig a BKV utasainak nincs érvényes vonatjegyük, ami lehetővé tenné számukra a vonattal történő közlekedést. Többen erősködtek, ha az express valóban Fonyódra megy, az nekik tökéletes, mert a Móriczon akkor is le tudnának szállni, de a MÁV-nak is jó, hiszen onnan nincs messze az M7-es. A vonatvezető szabálykövető ember, ezért nem engedte, hogy villamosjeggyel bárki felszálljon.
Amíg a megállóban várakoztak, elmesélte, hogy némi késésben vannak, mert először a Fehérvári úton voltak, majdnem behajtottak a kocsiszínbe, de szerencsére időben észrevették, hogy az villamos kocsiszín, így tovább mentek, egészen Káposztásmegyerig, de elküldték őket a Bécsi útra. Onnan jöttek ide, de úgy tűnik, eltévedtek - mondta.
Időközben megérkezett a következő 4-6-os, de a MÁV-szerelvény miatt nem tudott beállni a peronra. Ekkor az utasok megemelték a vagonokat, a motorkocsit, majd átforgatták azokat, és áttolták a Rákóczi útra. A vonat így végül minimális késéssel elindult a Déli pályaudvar irányába, majd délután szerencsésen megérkezett Fonyódra. A MÁV nem jelentette az esetet, hiszen nem történt rendkívüli esemény.

2022 augusztus 17.

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...