2020. november 1., vasárnap

PATYÓ DOKI HIHETETLEN KALANDJAI 2.

Ma este folytatódik a Patyó doki hihetetlen kalandjai, a Nyet-flix nagysikerű minisorozata. Az első rész tartalmából: a széria főszereplője a nyugdíjaskorú háziorvos, akinek régi ismerőse Rékasi ezredes, a körzet katonai parancsnoka kézbesíti a behívót. Patyónak kötelező "bevonulnia" a kisvárosi kórházba, a Covid osztályra, ahol a doki magára marad a betegekkel. Ekkor váratlan segítséget kap az osztályon dolgozó takarítónőtől. Ő asszisztál Patyó éjféli intubációjánál. Másnap mindkettőjüket átvezénylik az ország másik felében felállított sátorkórházba. 

A második rész előzetese: Patyó a fáradtságtól félájultan érkezik meg a kijelölt mezőváros külterületére. A katonai teherautó platóján való utazás megviseli az idős orvost, aki azt sem tudja, hol van. A vele együtt érkező takarítónő, Péter Erzsébet támogatja le a szállítójárműről. Másnap délben kell felvenniük a munkát. Fogalmuk sincs hol fognak aludni. A katonai jármű közben elhajt, ők pedig ott maradnak a sötét és kihalt utcán. Kérnének segítséget, de nincs kitől. Botorkálnak a hidegben, keresztül a szántóföldön. A gyengélkedő orvosnak inzulinoznia kellene magát, de nem találja a gyógyszerét. Lehet, hogy a teherautón felejtette.  Erzsébet ekkor megkínálja a parizeres szendvicsének maradékával. A nőnek eszébe jut, hogy a közelben van egy éjjeli menedék, régen ő is ott lakott. Órákig keresik, közben kiéhezett kóborkutyák támadnak rájuk. Erzsébet lélekjelenlétének köszönhetően, oda dobja nekik a szendvicsmaradék maradékát. A kutyák rávetik magukat a kenyérre, ők pedig elmenekülnek. Nagy nehezen eljutnak a hajléktalanszállóra, ott azonban kiderül, hogy az egyházi fenntartású intézményt a központi büdzsé megvonása maitt bezárták. Végül egy elhagyott tanya jéghideg istállójában alszanak. Hajnalban lovasrendőrök találnak rájuk. Igazoltatják, majd beviszik őket az őrsre. Őriztetbe kerülnek. Az idő vészesen fogy.  A járvány tombol.

NEM MINDEGY?

Etnográfusok, holt nyelvek kutatói, börtönpszichológusok, algoritmus szakértők, gorilla fajmentők elemzik, egyelőre eredménytelenül az alábbi mondatot: "züm pom vízvezeték hajdúsági eperkrém tollaspálya, azt igen, oda le, liftkezelők és krumpliföld, szalonna Ákos savanyított káposzta Vecsés ja nem igen nyúlbunda, húúúúúúú Real Sokol telep vette át Madrid gumicsere pálinkafőzés bl nincs baj" A mondat értelmezésére, vagyis a megfejtésre mielőbb szükség lenne, ugyanis ezt válaszolta a sajtófőnök arra a kérdésre, hogy a főnöke, aki covidos fertőzöttel négyszemközt, bensőséges körülmények között találkozott, vajon miért nem vonul karanténba.
ui: Most kaptuk a hírt, a mondat így értelmezhető: Közöd?

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...