2020. november 1., vasárnap

PATYÓ DOKI HIHETETLEN KALANDJAI 2.

Ma este folytatódik a Patyó doki hihetetlen kalandjai, a Nyet-flix nagysikerű minisorozata. Az első rész tartalmából: a széria főszereplője a nyugdíjaskorú háziorvos, akinek régi ismerőse Rékasi ezredes, a körzet katonai parancsnoka kézbesíti a behívót. Patyónak kötelező "bevonulnia" a kisvárosi kórházba, a Covid osztályra, ahol a doki magára marad a betegekkel. Ekkor váratlan segítséget kap az osztályon dolgozó takarítónőtől. Ő asszisztál Patyó éjféli intubációjánál. Másnap mindkettőjüket átvezénylik az ország másik felében felállított sátorkórházba. 

A második rész előzetese: Patyó a fáradtságtól félájultan érkezik meg a kijelölt mezőváros külterületére. A katonai teherautó platóján való utazás megviseli az idős orvost, aki azt sem tudja, hol van. A vele együtt érkező takarítónő, Péter Erzsébet támogatja le a szállítójárműről. Másnap délben kell felvenniük a munkát. Fogalmuk sincs hol fognak aludni. A katonai jármű közben elhajt, ők pedig ott maradnak a sötét és kihalt utcán. Kérnének segítséget, de nincs kitől. Botorkálnak a hidegben, keresztül a szántóföldön. A gyengélkedő orvosnak inzulinoznia kellene magát, de nem találja a gyógyszerét. Lehet, hogy a teherautón felejtette.  Erzsébet ekkor megkínálja a parizeres szendvicsének maradékával. A nőnek eszébe jut, hogy a közelben van egy éjjeli menedék, régen ő is ott lakott. Órákig keresik, közben kiéhezett kóborkutyák támadnak rájuk. Erzsébet lélekjelenlétének köszönhetően, oda dobja nekik a szendvicsmaradék maradékát. A kutyák rávetik magukat a kenyérre, ők pedig elmenekülnek. Nagy nehezen eljutnak a hajléktalanszállóra, ott azonban kiderül, hogy az egyházi fenntartású intézményt a központi büdzsé megvonása maitt bezárták. Végül egy elhagyott tanya jéghideg istállójában alszanak. Hajnalban lovasrendőrök találnak rájuk. Igazoltatják, majd beviszik őket az őrsre. Őriztetbe kerülnek. Az idő vészesen fogy.  A járvány tombol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...