2018. április 6., péntek

UTOLSÓ CSENGETÉS


- Figyelj, négy másodperc, három, kettő, egy, indítom a szignált! Tessék.

- Kedves hallgatóink! Szeretettel köszöntöm Önöket, az UTOLSÓ CSENGETÉS mikrofonjánál Nemeskövi Szentes Mária. Ajánlóműsorunkban az országban most megjelenő könyvekről, filmekről, színházi előadásokról, koncertekről számolunk be. Elsőként Iljics Szorbohin: Élet a tajgában című romantikus regényére és Vladimir Pjotrovics Andrej: A kolhoz szépsége című verseskötetére hívom fel a figyelmüket. Letehetetlen alapművek, szinte azt mondanám, kötelező olvasmányok! Stúdiónk vendége lesz Nyirkos Iván a Vörös Galambok kiadó igazgatója.
Ezt követően riportösszeállítást hallhatnak arról, vajon mire készül a török filmipar? Munkatársunk a legnagyobb sztambuli filmgyárban beszélgetett rendezőkkel, színészekkel, köztük Üzmeil Dünerrel és Haram Acatelivel, ők a főszereplői a Győzelem filmszínházban most bemutatott Tankkal megyek érted a hárembe című filmnek.
Koncert! A legutóbbi választások óta, amelyet ugye éppen harminc évvel ezelőtt tartottak, nos azóta szinte folyamatosan nálunk lép fel az igen népszerű Volga balalajkatrió és a Vascsizma katonai tánckar. Ők már magyar társulatnak számítanak, hisz oly sok szívmelengető előadással ajándékoztak meg minket. Izgalmas programnak ígérkezik tehát az újabb bemutatójuk, én biztosan ott leszek. Protkin Szergejevics Mengyel táncos mesél arról, milyen az élet a Vascsizmában.
És még egy ajánlat a mai adás tartalmából. Az Emberforrás Színház ezen a héten mutatja be L. Somfai László: Az örök győztes című négyfelvonásos drámáját, amely egy büntető és átnevelőtáborokat megjárt, állását elveszítő, majd a párt jóindulatának köszönhetően azt visszaszerző történelemtanár küzdelméről, a választás, a döntés embert próbáló dilemmájáról szól. Hamarosan érkezik hozzánk az író, valamint az előadás rendezője. Kedves hallgatóink ez az UTOLSÓ CSENGETÉS április 7-i adásának tartalma! Jó szórakozást kívánok!

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...