2018. szeptember 3., hétfő

DEZSŐ A KÍNZÓTÉREN



- Gabika kihez került?
- Csapás Dezsőhöz.
- Mázlitok van, azt mondják, ő a legjobb.
- Én is ezt hallottam. Esztit ki fogja majd tanítani?
- Vecsésiné.
- Minden a kisujjában van, de azért nem irigyellek. Brutál egy nő. Túl kell élni, nem tudtok mást csinálni. Esztinek már mondtad?
A gyerekek többsége még nem tudja, hogy az iskolából júliusban önként távozott matematika, irodalom, földrajz, történelem, technika, biológia és angol nyelvtanárok helyére nem találtak új pedagógusokat. Ellenben, a most bevezetett új tantárgy oktatására két nagy hírű, legendás oktatót is szerződtettek, Vecsésinét és Csapás Dezsőt, de a tanfelügyelet azt ígérte, jönnek mások is. Korábban mindketten hosszú évtizedeket töltöttek nevelőként, Vecsésiné Szegeden a Csillagban, Csapás pedig az Idegenlégió Oktatási Központjában Algírban. Első órájukat rendhagyó módon nem az iskolában, hanem külső helyszínen tartják, ezúttal közösen.
- Megérkeztünk, nézzetek szét alaposan. Na, mit láttok ott? Ne féljetek, mondjátok nyugodtan! Hogy mit? Majdnem jó a válasz, de az nem hagyományos kerítés, hanem szögesdrótkerítés. Pengés. Van benne áram. Még véletlenül se érintsétek meg! Az pedig ott középen, vajon mi lehet? Nem játszótér, hanem kínzótér, kalodával, akasztófával. És tudja közületek valaki, hogy az az oszlop mire jó? Tévedés, nem mászóka. Oda a hadifoglyokat kell kikötözni, majd ott lehet megkorbácsolni őket, vagy mínusz húsz fokos hidegben slaggal locsolni a meztelen testüket. Majd vetítünk nektek ilyen filmeket, csakhogy lássátok milyen a korbácsolás, vagy a kaloda helyes használata. De mi most elsősorban azért vagyunk itt, és ezt fogjuk nektek évek alatt megtanítani, hogy megkorbácsolni, jéggé fagyasztani, éheztetni senkit sem szabad, vagy áramot a testébe vezetni, na jó, indokolt esetben igen, de nektek jól kell bánni a hadifoglyokkal. Ez ezért is fontos, mert ha ti rendesek vagytok, akkor egy esetleges hadifogság esetén ezt ti magatok is joggal várhatjátok el fogvatartóitoktól. Lesznek túlélési gyakorlatok is, és természetesen mindenkit egyszer megkorbácsolunk, mert a saját bőrötökön kell érezni, mivel jár a hadifoglyok kínzása. Tartunk fájdalomcsillapítás órát, ahol a lőtt és vágott sebek gyógyításával ismertetünk meg titeket, valamint a szakszerű táplálással, hiszen éheztetés után nem lehet a hadifoglyoknak habzsolni. Nagyon fontos dolgokra tanítunk benneteket, de szerintem ezt ti magatoktól is tudjátok. Óriási szerencse, hálásak is vagyunk, hogy az iskolánknak a lőtér mellett már ilyen gyakorlótábora van. Gyerekek, itt az idő, kezdjünk. Ki akarja elsőként kipróbálni a kalodát, vagy a korbácsot?
Mivel a "Humánus módon bánni a hadifoglyokkal" tantárgy terepgyakorlatán egyetlen gyerek sem merte megkorbácsoltatni magát, ezért Vecsésiné demonstrálta mindezt. Véresre verte Csapás Dezsőt, áramot vezetett a testébe, kalodába zárta, végül az ájult tanárkollégát fellocsolta, sebeit bekötözte, majd megetette. És ez a lényeg. Az emberség, a korszerű oktatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...