2018. február 28., szerda

AZ ÜGYNÖK HALÁLA



Willie Loman fáradt, úgy érzi, lassan már ahhoz sincs ereje, hogy a bőröndjeit megemelje.  De nem teheti meg, hogy elgyengüljön, elbukjon, mert menni kell, még negyven nap, kínálni a portékát, pedig a világ változik, nagyon gyorsan, ami tegnap siker volt, ma már bukás, így bele kell törődnie, amit régen könnyedén el tudott adni, azzal manapság csak kínlódik.

Willie könyvekkel kezdte, aztán porszívókkal és mosógépekkel folytatta, az utóbbi nyolc évben pedig politikusokkal házalt, fiatal, sima bőrű, behízelgő modorú, mindenre kapható és használható srácokat  ajánlott a háziasszonyoknak, keménykötésű, konzervatív férfiaknak,  jól is élt ebből, de valami történt, nem tudja, hogy mi, csak keserűen tapasztalja, a politikusait már nem  képes eladni, a kutya sem kíváncsi rájuk, de nem sajnáljuk őt, az ügynök élete ilyen. Libikókán ül, egyszer fent, másszor lent. Megtörtént vele az is, hogy az ajtót sem nyitották ki neki, legutóbb pedig tojással dobálták meg. A bevált szövegét nem tudta elmondani, pedig milyen jól tud beszélni ha hagyják neki, nem szól bele senki, a női szívek megolvadnak a hallatán és már nyílnak is a pénztárcák, egyetlen politkusa sem maradt raktáron, mindet eladta. Most azonban semmi nem sikerül.


Willie Loman összeszedi maradék erejét, felemeli a bőröndöket és a visszasírja a régi szép időket mikor porszívókkal és mosógépekkel járta az országot és még tiszta volt  körülötte minden. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...