2018. február 27., kedd

MEGVESSZÜK A BOLTODAT


Egyszer volt, valahol volt. Élt egy kedves apóka, vegyiáru nagykereskedő, de már nagyon öreg és beteges volt, érezte közeleg élete utolsó napja, ezért skype-on felhívta emigráns fiát, arra kérve őt, jöjjön haza és vegye át az üzletet. A fiú az utolsó pillanatban érkezett, de még hallotta apja utolsó szavait.

- Mutasd magad gyengébbnek és papíron a forgalom  sose érje el az egymilliárdot. Ha erről megfeledkezel, elveszik tőled az üzletet!

Az árván maradt fiú szorgosan dolgozott, szállította a hangyairtó szereket, légfrissítőket, bútorra kenhető méhviasz pasztákat és sosem feledte el az apai intelmet. Ám hiába titkolta üzleti sikereit, mégis megtalálták és találkozóra invitálták.

- Megvesszük a boltodat.
- Elveszitek?
- Megvesszük.
- De nem eladó.
- Majd az lesz.
- Nem lesz az.
- Kapsz egy ajánlatot.
- Nem érdekel, köszönöm.
- Teszünk róla, hogy érdekeljen.
- Tévedtek, ha azt hiszitek, hogy ebben olyan sok pénz van. Ja, és dolgozni is kell vele.


Ennyiben maradtak. A vegyiárú nagykereskedő fia biztos benne hogy, hamarosan megint cseng majd a telefonja. Ha ez megtörténik, nem tudja mit fog tenni. Most éppen a John Wick című mesefilm második részét nézi DVD-n. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...