2018. november 15., csütörtök

HOL ITT A GOND?

- Hol itt a gond? Nincs sehol! Nézzél má széjjel, bazmeg! Hogy is lehetne az? Aki ilyet állít, meg azt pofázza, hogy kataszrófahelyzet van, azt falhoz kellene állítani!
- Polgármester úr, kérlek....
- Ne ugass má' le, nem azért fizetlek, hogy a saját irodámban pofázzál. Itt minden rendben van. És holnap is rendben lesz. Mert rend van!
- De a kakasdűlőiek....meg a vadcserkeszombatiak....
- Mit óbégatnak azok is? Hogy hegyekben áll a szemét? Ki teszi oda azt a sok szart? Ők teszik. Mert vesznek mindent ész nélkül, aztán kidobják, ami nem kell nekik. Nézzél má bele a kukáikba, krumplihéjtól kezdve, a zacskós tej zacskóján át a száraz kukoricáig van ott minden. Hát ezért van tele minden kuka. Szerintem a közmunkát is le kellene állítani, akkor nem lenne miből dőzsölniük. És szemét sem lenne.
- El kellene vinnünk azért...
- Ne legyél má' te is ennyire nyughatatlan! Emlékeztetlek téged is, hogy két hónapja volt szállítás. A Karcsiék cégénél elfogyott a pénz, a Karesz most amúgy is Mexikóban nyaral, utána megy Nepálba, decemberig náluk biztosan nem lesz semmi mozgás. És még az sem biztos, hogy a Karesz visszajön. Majd a katasztófavédelem elviszi, ha tudja.
- Régen naponta volt szállítás.
- Az régen volt. A mocskos komcsik, meg szociálliberálbolsi haverjaik kényeztették el a népet. Nem kell naponta szállítgatni.
- De már patkányok vannak az utcákon...
- És? Mi van akkor? Na, lapozzunk má', mit kell még megbeszélnünk?
- Az iskolát.
- Bazmeg má', nincs jobb dolgom, mint hogy azzal a redvás iskolával töltsem az időmet. Mi a baj már megint? Nincs kréta?
- Nincs tanító.
- Miről beszélsz má' megint, Laci? Hol nincs tanár? Tegnap is találkoztam eggyel a Vidám restiben.
- Nyolc osztályra három tanító van csak.
- És?
- Így nem lehet tanítani.
- Mindent lehet.
- Polgármester úr, kérlek, tudom, hogy nálunk nem is olyan rossz a helyzet, mert az országban 1300 helyre nem találnak pedagógust, de azért mégis....
- Milyen tanár hiányzik? Mondjad gyorsan.
- Ének, matek, írás-olvasás, környezetismeret....
- Lásd, kivel van dolgotok, akkor szóljál má' a Bélának, hogy holnap jöjjön be a Tibivel és a Zsuzsával.
- A fodrász Zsuzsa, vagy a kocsmás Zsuzsa jöjjön?
- Mind a kettő. A fodrász tud énekelni, a kocsmás számolni, a falugondnok Tibi pedig jól ismeri a környezetet. Akkor mindent megbeszéltünk végre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...