2020. június 12., péntek

ÓBUDAI ANTAL

Az egész világot izgalomba hozta a tudományos szenzáció, mondjuk ki, csoda, az évezredeken átívelő túlélés hihetetlen története. Tegnap robbantotta fel a világhálót a fantasztikus hír, élve ástak ki egy halottnak hitt római kori gladiátort az óbudai amfiteátrumnál. A harcos, azt követően, hogy kiemelték a sírgödörből, először egy cigit kért, majd az ott megjelent újságíróknak elmondta, jól érzi magát és bármikor kész visszatérni a küzdőtérre.
Az emberiség történetének legidősebb élő képviselője, becslések szerint, minimum kétezer éves, bár erre rácáfol fiatalos megjelenése, izmos teste, ruganyos mozgása. A régészeket is meglepte, hogy a sír megnyitása után, segítség nélkül ült fel, majd egyedül lépett ki a szabad levegőre.
Hogyan lehetséges mindez? Netán átverés áldozatai lennénk?
Szó sincs erről. Az évezredekig a föld alatt pihenő egykori rabszolga-gladiátor maga fedte fel, miként volt képes életben maradni. Amíg a mentőautóban a vérnyomását mérték, az orvosoknak elmesélte, hogy az utolsó gladiátorjátékon, amely egyébként jól sikerült, a nép imádta a műsort, szóval ott és akkor szúrt sebet kapott, majd elájult. Azt hitték meghalt, de a shownak ugye folytatódni kellett, ezért gyorsan kivonszolták a porondról, majd az amfiteátrum mellett bedobták egy gödörbe. Óriási szerencséje volt, ugyanis a játékon leölt, döglött oroszlánok és tigrisek tetemeit is oda hantolták. Nos, ezekből evett, de gondosan beosztva, átlagosan száz évente vágott magának apró húsdarabokat az elhullott állatokból. Az ivóvizet pedig a római birodalomba hurcolt vízvezeték építő rabszolgák hanyagságának köszönheti, akik nem nagyon törődtek az illesztésekkel, a vezeték eresztett, így a víz egy része a sírgödörbe folyt.
A túlélését persze az elképesztő optimizmusának is köszönheti, ugyanis mindvégig hitt abban, hogy egyszer majd megtalálják és akkor új életet kezdhet.
Az orvosi ellenőrzést követően, a rögtönzött sajtótájékoztatóra a korábban viselt jellegzetes thrák szerelésében érkezett, majd a tévéstáboknak élvezetes beszámolót tartott gladiátor pályája legizgalmasabb eseményeiről.
A történelmi pillanatoknak tanúja lehetett a Veriklassz és a Kőrösi Csomós Ákos Magyarságkutató Intézet két képviselője is, akiknek azonnal feltűnt, másoknak nem, hogy a gladiátor nem latinul, nem görögül, hanem magyarul beszélt, mégpedig akcentus nélkül.
Tíz perccel később kiderült, köszönhetően a Veriklassz a és a Kőrösi Intézet éberségének, hogy a kihantolt gladiátor nem thrák származású, hanem magyar. Mivel a nevére nem emlékezett, ezért a helyszínen, Óbudai Antal néven állítottak ki a számára személyi igazolványt. A jóképű fiatalember nem sokáig maradt munka nélkül, azonnal felvették a honvédség 22-es számú gyalogezredébe.
Óbudai szerint lehetnek még túlélő magyarok az amfiteátrum alatt, ezért ha sikerülne őket megtalálni, akár a gladiátorjátékok felemelő, léleknemesítő hagyományát is újra lehetne éleszteni. A nép ugyanis nem változott, csupán cirkuszt és kenyeret követel.
Megkapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...