2019. április 30., kedd

A MOSOLYTALANOK DISZKRÉT BÁJA

Kristóf annyit ér amennyije van. Csecsemőkora óta ezt hallja. Nem szűkölködik, földek, tavak, hajók, kikötők, devizaszámlák, vállalati részesedések, lakások, kúriák vannak a nevén. Talán egy bankot is kapott a névnapjára. Nem, azt a közepes érettségijére.
Most éppen, a gondtalanság mámorító tudatában, a főváros meghódítására készül. Fáj ugyan a foga, talán begyulladt egy gyökér, de próbál nem gondolni erre. Leginkább az foglalkoztatja, szüksége lenne egy jó társaságra, melyben, vidékről elszakadva, mégis csak otthonosan érezheti magát.
Mint eddig mindent, ezt is megkapta. A mosolytalanok körét.
Álomszerűen kezdődött minden. Kedvesen fogadták (előtte leinformálták persze) kérdezgették, ittak, kártyáztak, majd idővel már vele is információkat cseréltek ingyen megszerezhető üzletekről, önkormányzati lakásokról, állami látványberuházásokról. PR-ban nagyon erős csapat. Egyikük éppen most kapta meg a "Minden faluban lesz fogászati szakklinika" kampányt, kezdésként 17 milliárdért.
Ez a hír reménnyel töltötte el Kristófot, hiszen gondja van a bal alsó hatossal. A hideg tejjel való szájöblítés (jegelés) percekre enyhíti ugyan a fájdalmát, de ezt nem lehet a végtelenségig csinálni. Orvos kell. Ilyen körökben ez nem gond. Azonnal megkapta a nevet, természetesen a legmenőbbét, a falusi fogászati kampány joviális, jóságos, vallásos tanyasi gazda benyomását keltő reklámarcát, aki egyúttal a PR-kampány cégtulajdonosának a nagybátyja.
Kristóf boldog volt, büszke is természetesen, és másnap már be is jelentkezett a legendás professzorhoz, az állítólag londoni, párizsi, genfi rendelőt is működtető fogorvoshoz, a gyökérkezelések specialistájához dr. Prézlemeneczky Tassy Elemérhez, az oxfordi St. James University tanszékvezetőjéhez. Egy konzultáció, ha nincs komplikáció, alapból 300 ezer forint, de ennyit még a hülyének is megér, ha személyesen fogadja a londoni, párizsi, svájci csodadoktor.
A fiatal mágnás kitátotta a száját, dr. Prézlemeneczky belenézett, de nem csinált semmit, még csak meg sem kocogtatta a fogakat, majd jövő keddre újabb konzultációt javasolt. Hat hétig tartott a szokatlan egyeztetési sorozat, már közel két milliós volt a számla, de a baráti kör tagjai megnyugtatták Kristófot, jó kezekben van. Mindezt összeszorított szájjal mondták, de ez nem ébresztett gyanút Kristófban, sőt, inkább vonzóan előkelőnek, arisztokratikusnak tűnt a számára.
Nyár közepén már csak a négyes és ötös kisőrlője, valamint a fenti hármas metszőfoga maradt a helyén a 27 éves örökösnek. Prézlemeneczky ugyanis imádott húzni, és új, dadaista stílusú műfogsorokat tervezni. Ez utóbbival, kár lenne tagadni, mindig késésben volt, többnyire a radikális megoldást követően négy-öt évvel készült csak el az új fogsor, de olyankor is még sok utómunka, konzultáció, csiszolgatás, próbaharapás várt a páciensekre. A kör tagjait ez nem bizonytalanította el, hiszen istenítették a 79 éves doktort. Vakon (és fogatlanul) hittek megkérdőjelezhetetlen tudásában, továbbá nem akartak összekülönbözni a PR-kampányt intéző cég tulajdonosával, aki nem akárkinek a testvére.
Kristóf is türelmesen, mondhatni megadóan várt, majd a szokásos szerda esti kártyaparti végén megtudta, dr. Prézlemeneczky Guatemalába költözött, hiszen Magyarország, és a már említett PR-cég ott kezd fogászati kampányba, valamint a közép-amerikai országnak nyújtott baráti gesztusként, magyar forrásból, az őserdőben építünk korszerű fogászati centrumokat. A lenyűgözően tehetséges doktor arcára és tudására immár ott lesz a legnagyobb szükség.
Kristóf ezt is elfogadta, mert hát ugye, a haza mindenek előtt.
ui: Kristóf hetente egyszer katonai különgéppel Guetamalába repül csiszolásra és konzultációra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...