2019. április 30., kedd

ARANYSZÁJ

Káprázatos látvány, csillogó felszín, bíbor-narancs drapériával bevont fesztiválpalota, vörös szőnyeg, és persze a limuzinokkal érkező, tiszta tekintetű és ártatlan lelkű sztárok. Perceken belül kiderül, ki nyeri ebben az évben a fődíjat, az Aranyszájat. Nagy meglepetésre ezúttal sem lehet számítani, hiszen évek óta magabiztosan ugyanazok a hírességek könyvelhetnek el zajos és monszunszerű pénzesővel járó sikert.
Most látom, újabb elegáns, fekete autó érkezik....de vajon kit ül benne? Igen, igen, ő jött meg, a szőke démon, az utolsó pillanatig kétségek között hagyva rajongóit...Bennfentes információk szerint idén neki van a legnagyobb esélye arra, hogy a legfontosabb kategóriában elvigye a pálmát. Most reklám, de azonnal folytatjuk.
Nyílik a boríték és máris mondom, szentséges istenem, micsoda boldogság ez....ahogy már korábban is sejteni lehetett, az akció-manipuláció kategória rendezői nyertese nem más, mint Ottó! Alkotása egyszerűen zseniális! Évtizedek óta kitartóan dolgozott ezen a gigantikus és romantikusan katasztrofális művén, de megérte a fáradozás, hiszen a zsűri is díjazta e fantasztikus teljesítményt. Ottó a semmiből építkezett, majd évek alatt történelmi eredményt könyvelhetett el, hiszen szövevényes művével még a választások végeredményét is képes volt befolyásolni! És ez nem kamu! Őszinte gratuláció Ottónak!
És most figyeljük, vajon kié lesz az akció-manipuláció kategória színészi alakításának nyertese...hihetetlen izgalom....és igen, igen, nehéz visszafojtani a cunami erejével kitörő örömérzést, de nincs több kérdes, egyértelmű, nem is nyerhetette volna más ezt a díjat, mint Mária!!!
A legnagyobb színésznők nyomdokain jár, de egészen a mai napig szinte senki sem vette észre e benne rejlő tehetséget, csak élete párja, igaz, eddig az asszony a civil szférában dolgozott, a közjót szolgálta, elhúzott függönyű, lesötétített irodákban számolt éveken át, telefonált, agitált, erre pazarolta művészi tehetségét, pedig igazi kaméleonként képes a kamerák előtt játszani, szem nem marad szárazon, ha ő beszél. Egyesek úgy fogalmaznak, szinte már pszichopatákat megszégyenítő módon ejti rabul a nézőit, pedig egészséges lelke van, hisz miként tudta volna ennyire fegyelmezetten végigcsinálni a maga mögött hagyott éveket. Szerencsére rajongótábora mindenre kész volt érte.
Mária, ha éppen nem szerepel, bár lehet, hogy valójában mindig ezt teszi, megpróbál egyszerű, törékeny, csupa jót akaró anyukának és feleségnek mutatkozni, és ez eddig száz százalékosan sikerült neki. Egyszerűség párosul tehát a lenyűgözően felkavaró színészi kvalitásokkal. Az idei Aranyszájat nem érdemtelenül tehát Mária nyerte, de ennek a győzelemnek semmi köze nincs ahhoz, hogy a kategória másik nyertese, a forgatókönyvet is jegyző, Ottó a privát életben is társa a színésznőnek. Két szuverén művész csodálatos szimbiózisa mindez! Micsoda pazar kép! Boldog emberek a színpadon, kezükben az Aranyszáj.
A szemfényvesztően tehetséges házaspárt a legfelsőbb körökből máris üdvözölték, gratuláltak nekik az Aranyszájhoz, továbbá azt üzenték, sose adják fel, művészetük életbevágóan fontos, nélkülük nincs semmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...