2019. május 25., szombat

A SEMMIRE VÁRÁS KÖNNYŰSÉGE

Négy okos ember beszél egy rádióban. Személyesen ismerem és tisztelem őket. A közelgő uniós választások kapcsán az ellenzék esélyeit elemzik. Egyikük, indulattal a hangjában azt emeli ki, hogy itt már nem egyszerűen lejt a pálya, tudjuk kinek a javára, hanem a jelen gazdasági és médiahelyzetben a kormányerők a Csomolungmán vannak, míg az ellenzék mélyen lent a Zabriskie Point környékén. És akkor mit lehet tenni? -kérdezi a négyek egyike. - Ne is beszéljünk már? Ne hallassuk a hangunkat? De, minden fórumon meg kell tenni, hangzik a válasz. Persze, hallatni kellene a hangunkat. Magam is ezt teszem, igaz, egyre kedvetlenebbül.
Próbáltam, próbálom a szatíra eszközével felnyitni egyesek szemét, rádöbbenteni erre az eszetlenségre, romlottságra, és bűnre, ami lassan de biztosan megfojt minket. A saját pénzemen kiadtam egy könyvet, akik olvasták szeretik, elgondolkodtatta őket, de sajnos a könyv nem juthatott el a szélesebb nyilvánossághoz, mert az a rádió, amelyben éppen arról beszélnek, hogy kötelességünk megszólalni, sok pénzt kért volna a velem készült interjúért, a nagy múltú lap pedig melynek főmunkatársa az okkal indulatos vendég, szóval ez a lap azért nem írt öt sort sem, mert mint megüzenték, "nálunk nem szeretik a magánkiadásban megjelent könyveket".
Tegnap egy barátomnak beszámoltam az elmúlt fél év hiábavaló próbálkozásairól. Nem akarta elhinni.
Félrebeszélés, szűklátókörűség, a szolidaritás, és az összefogás teljes hiánya évek óta. Ezen a szinten is. És csodálkoznak, dühöngenek, szomorkodnak.
Őszinte leszek, nem várok semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

NINCS MESE

Szexfüggőt meghívják a szexfüggőségről szóló műsorba, ahol megkívánja a szakértő szexterapeuta-pszichológusnőt, adás után SMS-t küld neki, ...