2019. június 6., csütörtök

IZZÓ TESTEK 1.

A vezér szobája: középen gigantikus üveg íróasztal, a sarokban pedig egy az 50-es években gyártott amerikai flipper. A falon bekeretezett fotó, amelyen Steve és O.J.Simpson látható, amint mosolyogva ölelkeznek.
- Büszke vagyok rád, Dick. Nem is értem, miért nem vágtunk bele korábban. Ja, persze, akkor még nem nálunk dolgoztál. - De most itt vagyok. És jön az új médiatörvény is. A legjobbkor. Izzik majd képernyő.
- Mondanám, hogy Istenem, segíts, de tudod, hogy én csak csak a pénzben hiszek. Szólj Vandának a jogi osztályon és Lacinak a sajtón, hogy kiadhatják a közleményt.
Steve és Dick szertartásosan elszívott egy-egy prémium szivart, Davidoff Zino Platinum Rocket-et. Masszív darab, minimum másfél óra kell ahhoz, hogy a gyűrűig leégjen. Nekik volt idejük. Csúcsvezetők.
Vanda, a jogi részleg vezetője még egyszer átfutotta a szöveget, majd szignózta. A kinyomtatott példányokat Timi, az új gyakornoklány (állítólag Dick már két hete dugja) vitte át a sajtósokhoz, bár Laci ragaszkodott ahhoz, őt hogy kommunikációs vezetőnek nevezzék, ne sajtósnak. Régen az volt, tördelő a Húsipar című üzemi lapnál, de nem szívesen emlékszik a zsírfoltos múltra. Laci átvette a jóváhagyott szöveget, két percre rá már kint is volt a neten, az esti híradóban pedig exluzív anyagban maga Dick beszélt az új műsorról.

A gőzhenger beindult.
"Jelentkezőket várunk új induló műsorunkhoz. A szereplőválogatás időpontja és helyszíne augusztus 22-e, Gyepű utca 225-227. A jelentkezés feltétele a betöltött 16. életév, és minimum általános iskolai végzettség.”
A megadott időpontban és helyszínen kilométeres sorok hömpölygögtek. Több ezren akartak jelentkezni az új műsorba, mintha csak ez volna életük egyetlen nagy lehetősége. Bekerülni a produkcióba: az Izzó testekbe.

A szereplők kiválasztása a szokott profizmussal kezdődött el a Gyepű utcai tévés telephelyen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...