2019. augusztus 8., csütörtök

VISSZAVÁLTÁS

- Uram, a sor vége nem itt van, hanem ott! Nézzen már hátra! Nem ért a szép szóból?
- Ne lökdössön!
- Nem löktem, csak megfogtam. Induljon már jó ember!
- Vegye le a kezét rólam!
- Ez is furakszik. 
- Ennyi barmot. Azt hiszik, mi szórakozni járunk ide? Tele van a táskám.
- Az enyém is. Nagyon nehéz. Leszakad a karom.
- Mikor nyitnak?
- Elméletileg hétkor, de ilyenkor már itt szoktak lenni. Nem értem miért szarakodnak.
- Szerintem megint tele vannak göngyöleggel. A raktárat pedig csak négy évente üritik.
- Mi csináljunk, ha nem lesz hely?
- Még egyszer nem jövök vissza. Kiszórom az egészet a kukába. Az lesz csak az igazi környezetszennyezés.
A visszaváltót, a rendszerváltozás évében Krepcz István alapította, majd Pista bácsi halálát követően a fiai vitték tovább az üzletet, és bővítették országos bolthálózattá. A fivérek szorgalmasan és lelkesen dolgoztak, nem finnyáskodtak, nem írták ki nagybetűkkel a bejárat mellé szegezett üzenőfalra, hogy "csak tisztára mosott göngyöleget veszünk át", az igazat megvallva, nem hittek abban, hogy sok év elteltével bármit tisztára lehet mosni, ezért csak sietősen ránéztek a behozott hulladékra, és bármennyire is mocskos volt, szinte automatikusan adták az érte járó aprót. Az emberek szívesen hozták ide a felgyülemlett szemetet, mert eddig mindent átvettek tőlük a fiúk.
Krepcz Iván volt a legidősebb és legtapasztaltabb a négy testvér közül. Kedvenc szavajárása, "raktárba vele is".
A végzet azonban a Krepcz visszaváltót is elérte. Iván szerint sajnos ez nem meglepő, hiszen tizedik éve pang az üzlet, valójában alig adnak le valamit, nincs forgás, amit pedig néhanapján behoznak, abban sincs sok köszönet. Állandó balhék kísérik a leadást, hangos szóváltások, mocskolódások, nem egyszer dulakodások nehezítik, vagy teszik teljességgel lehetetlenné az átvételt.
Az állandósult botrányok hatására, a szokásos 24 óra leforgása alatt, megszületett a törvény. Ennek értelmében nem működhet tovább a Krepcz István alapította poliitikus-visszaváltó bolthálózat. Tilos tehát mindenfajta ilyen jellegű tevékenység, akit pedig mégis azon kapnak, hogy megunt önkormányzati, vagy országgyűlési képviselőjét megpróbálja leadni, visszaváltani, súlyos börtönbüntetésre számíthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...