2019. augusztus 8., csütörtök

SEFTKIRÁLY

A seftkirály belépője Hollywood legjobb pillanatait idézte. Érkezésekor harsányan köszönt, mindenkivel lekezelt, mindenkit ölelgetett, az asszonyoknak kezet csókolt, a számára ismeretlen arcoknak bemutatkozott, elsütött néhány viccet, a még partiképes (elvált, szingli) nők ájuldozva kérdezték egymást, ez meg ki?, majd a magyar "Wall Street farkasa" evett, ivott, utána pedig egy csendes sarokba visszavonulva azt csinálta, amihez a legjobban ért. Információkat adott és vett.
Simulékony modora az elmúlt tíz évben mesés vagyonhoz segítette hozzá. Éttermek, szállodák, bankok, ipari egységek, magánegyetemek kerültek a portfóliójába. De most valami másra vágyott. Új és izgalmas kihívásra, melynek eredményeként újabb milliárdokat bányászhat ki a mélyből. És neki már nem kell túl mélyre hajolnia, mert a pénz, mint egy olajfúró toronyból, magától tör fel és ömlik (hull) a gondosan ápolt kezeibe.
- Erik már intézi a dolgokat.
- Frankó. Mennyit kér kezelési költségként?
- Csak a szokásost. Neked húsz.
- Legyen inkább tíz.
- Zsiga, ez nem megy. Másoknak negyvenet számol fel.
- Rendben, legyen húsz százalék. Nem szeretnék feszkót.
- Ez így is nagyon jó ajánlat.
- És mennyit rakjak bele?
- Semmit.
- Jól hangzik. Tetszik.
- Annyi a dolgod, hogy meghirdeted, és indulhatsz.
- OKJ-s képzés megint?
- Zsiga, nem ismerek rád. Nem olvasod a Pravdát? (nevetnek)
- Ma kimaradt. Bocs.
- Jövőre már nem lesz OKJ-s képzés.
- Akkor mi lesz?
- Egyszerűsítjük a dolgokat. És ebben te leszel az egyik meghatározó alapember.
Zsiga értett a szóból. Nagymocsoládi birtokán felhúzott néhány ipari csarnokot, szögesdróttal körbe kerítette, majd nem sokkal később megkezdték a képzést. Oktatási centrumában engedelmességre, erőn felüli munkára, és némaságra nevelték a tanulókat. A munkaadók elégedettek voltak. Zsiga is. Szokás szerint megint beletenyerelt a tutiba. A munkaerőpiac az összes rabszolgájára igényt tartott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...