2019. szeptember 8., vasárnap

DAGI LÁSZLÓ SZÜLÉSZETI CENTRUM

A dr. Dagi László Szülészeti Centrum a főváros új ékessége. A rekordidő alatt felépített csecsemő és apaközpont új perspektívát kínál majd a kiemelkedően jól teljesítő hazai egészségügyi ellátásban. Az itt dolgozó orvosok, szülészek, dúlák kivétel nélkül mind férfiak, akik példaképüknek tekintik a szülészeti központ névadóját.
De ki volt dr. Dagi László?
Ha csak annyit mondunk róla, kiváló ember, egy igazi 21. századi humanista, a fajvédelem szószólója, akkor igazán fukarul mérjük a dicsérő szavakat. Több volt ennél. Egy bátor férfi, a demográfiai statisztikák gondos őre, a gyermeknemzés elkötelezett híve. Egyesek szerint megszállottja, de ez is csak bátortalan leírása az ő csodálatos személyiségének, sematikus gondolkodásának.
Dr. Dagi, bolsevik család sarjaként jött a világra egy vörös lobogós házban. A fegyelmezettségéről híres ottthonban a könyvespolcok valósággal roskadoztak a Lenin kötetektől, melyeket a Dagi gyerekeknek kötelező volt többször is elolvasni. A kis Dagi Laci, a Párthűség és kommunizmus című Lenin művet, saját bevallása szerint 47-szer olvasta, de ezt is keveselte. Sok évvel később azonban a pártfőiskolán mégis nagy hasznát vette a hazulról hozott műveltségnek , hiszen vörös diplomásként azonnal állást kapott a pártközpontban.
Az idők változása (rendszerváltás) Dagit is válaszút elé állította. Egy nap arra ébredt, immár nem érdemes görcsösen ragaszkodni a múlt tanításaihoz. Így lett Dagi László nemzeti szocialista, vagy ahogy ő nevezte magát, elkötelezett, keresztény konzervatív hazafi.
Hamarosan megnősült, majd az első elhált éjszaka gyümölcsét (Hunorkát) követte a többi Dagi gyerek is. Tas, Árpád, Zalán, Kenéz, Géza, István, és az utolsó szerelemgyerek, Orsolya. De Dagi doktor így sem volt elégedett. Visszatérő álmaiban meglátta a jövőt, amint gyermekei benépesítik az egész Kárpát-medencét. De hiába buzgott benne a vágy, asszonya nem tudott (valójában nagyon nem akart) több gyermeket világra hozni.
Dr. Dagi ekkor szánta el magát a nagy tettre. Legényanyaként immár ő hordta ki kilencedik gyermeküket Attilát, majd ezt követően még 13 gyermekkel ajándékozta meg a hazát. Ezzel egyidőben magas kormányzati pozicióba került és e tisztségének, valamint a női nembe vetett hitének drámai megrendülése következményeként rendeletet adott ki: minden férfi köteles minimum három gyermeket adni a hazának. A nőkről több szó nem esett.
Sajnos dr. Dagi László 14. szülésénél komplikációk léptek fel, és az orvosok, nem tudták megmenteni az életét. Tragikusan rövid jelenléte azonban nyomot hagyott a társadalom szövetében. Ezt igazolja a tegnap átadott dr. Dagi László Szülészeti és Apaközpont, ahol az esti órákban éppen egy fiatal államtitkár apuka hozta világra, Adolf nevű kisfiát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...