2018. február 3., szombat

ÚJABB JÓ HÍREK A KÓRHÁZBÓL


- Tivadar mit javasolsz? Közleményt adjunk ki, vagy tartsunk inkább sajtótájékoztatót?
- Tekintve, hogy hetente kérik a jó híreket, ezért úgy vélem praktikusabb lenne a közlemény.
- Igen, de az mégiscsak olyan száraz, személytelen, kevésbé látványos.
- Főigazgató úr, akkor ezt saját hatáskörödban te magad döntsd el.
- De te vagy a helyettesem Tivadar. Mondj valamit.
- Jó, akkor először próbáljunk meg sajtótájékoztatót tartani.
- Helyes, ne válasszuk a kényelmesebb megoldást. Kérlek még ma küldd ki a meghívókat.
Másnap délelőtt a megyei lapok, valamint az országos televíziók, rádiók munkatársai is megjelentek a tájékoztatón, amit Kalosváry Elemér professzor a megyei kórház főigazgatója tartott.
- Szeretettel köszöntöm a sajtó képviselőit heti tájékoztatónkon. Ígéretünkhöz híven csupa jó hírt osztunk meg Önökkel és reméljük, hogy ezekről beszámolnak majd az olvasóknak, tévénézőknek, elhitetve velük azt, hogy a kórházba nem meghalni jönnek az emberek, hanem gyógyulni, feltöltődni, új élményeket szerezni. Először is örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy Tóth Istvánné nevű betegünk végre megette a 0.01 százalékos kefírt, valamint az egy szelet parizert fehér kenyérrel. Ez nagyon nagy eredmény, mert három héten keresztül erre nem volt képes, és attól féltünk, hogy ennek súlyos következményei lesznek. Végül ma reggel elfogadta, és reméljük a többi beteg is követi majd a példáját.
- Ekker Béla, Somogyfajszi Hírlap. Tisztelt Főigazgató úr! Mivel érték el, hogy a beteg megegye a kórházi kosztot? Változott a menü? Netán új beszállítója lett a kórháznak?
- Nem, mi nagyon elégedettek vagyunk az évtizedek óta nekünk szállító céggel. Csupán annyi történt, hogy a szelet natúr kenyérre egy csepp gulyáskrémet tettünk, továbbá meg is sóztuk egy kicsit, és ez az apró változtatás meghozta a beteg étvágyát.
- Hantos Klára Monor TV. Tisztelt Főigazgató úr! Milyen jó hírről tudnak még beszámolni?
- Örömmel mondom el, hogy az általános ápolási osztályon dolgozó Kercsi Ágnes nővér és Vastag László ápoló egymásba szerettek és három hete fellobbant szerelmüknek hamarosan gyümölcse is lesz. Ágnes áldott állapotban van.
- Frankló Péter Szolnoki Hírmondó. Tisztelt Főigazgató úr! Ez nem fog gondot okozni az osztályon? Nem tart attól, hogy Ágnes hamarosan betegszabadságra megy?
- Ettől nem tartok. Az utolsó pillanatig dolgozni fog, nem hagyja cserben a betegeket, sőt egy héttel a szülés után már munkába is áll, de addig is szerelme Vastag kolléga helyettesíti 0-168 órás műszakban.
- Burgócsi Zoltán InfraHír. Tisztelt Főigazgató úr! Igaz-e, hogy sikerült megakadályozni a kórházi lopásokat?
- Kedves Zoltán Ön nagyon jól informált. Igen, igaz a hír, a besurranásos lopások teljesen megszűntek, köszönhetően annak, hogy a betegeknél már szinte nincs semmi amit érdemes lenne elvinni. Azt hiszem erre a hétre ennyi jó hír éppen elég, de jövő héten is várjuk önöket heti sajtótájékoztatónkra. Köszönjük az érdeklődést.
- Tivadar, milyen voltam?
- Nagyszerű voltál Elemér, komolyan nagyon profi tájékoztató volt.
- Köszönöm, akkor jövő kedden folytatjuk. Kérlek addigra gyűjts újabb jó híreket, és már most szólj Perkes doktornak, hogy majd mutassa be az újságíróknak az érzéstelenítés nélkül végrehajtott vakbélműtéti eljárását.
- Szólok Tivadar.
- Köszönöm.
- Akkor kedd tíz óra.
- Tíz. Nincs itt semmi gond.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...