2018. július 1., vasárnap

ÍGY ESZNEK ŐK

A modern média, ezen belül is az entertainment (szórakoztató, mulattató) televíziós műsorok világában csak Velő becenéven ismert producer Kaszó B. Iván korábban Japánban az Inkvizíció, a Belek és emberek, Digitális purgatórium, valamint a Perverz szomszédok című sorozatokban dolgozott, volt amit meglepő módon még a felkelő nap országában is betiltottak, egyébként Velő találta ki ezeket a tévés formátumokat, ezt követően a Planéta csatornán az Élet után halál című ismeretterjesztő műsort indította útjára, ahol azt mutatta meg naturális részletességgel, hogy az elhullott afrikai állatok tetemét, például egy döglött víziló bomló, rothadó, gázoktól felpüffedt testét miként fogyasztják el a lárvák, dögevő madarak, hiénák, oroszlánok, krokodilok. Nagyon tanulságos filmek ezek, a különböző epizódokból megtudhatjuk például azt, hogy a hippopotamus vastag bőrét csak erős állkapcsú állatok képesek felnyitni, vagy hogy a tetemből többször is falatozó krokodiloknak 66 foguk van, és életük során 45-ször nő újra, mígnem végül kihullik az összes (2970 darab) félelmetes tépőfog, és ekkor sajnálatos módon éhen pusztul az öreg csúcsragadozó.
Velő, ez a sokat tapasztalt szakember most ismét itthon dolgozik és újabb nagy dobásra készül. Bennfentes információk szerint az új sorozatot (Így esznek ők) több társaság is szeretné megvenni, de még nem írt alá szerződést egyik csatornával sem, pedig elképesztő összegeket ajánlottak neki. Ebben a szórakoztató tévés produkcióban közszereplőket, főként politikusokat mutatna be étkezés közben. Az első, úgynevezett pilotban (próbaadás) már láthattuk is, amint egy magas beosztásban lévő közéleti ember széttép, majd elfogyaszt egy birkafejet, éppen úgy, mint az afrikai nagyvadak a vízilovat. Velő, vagyis Kaszó B. azt mondja, egy ilyen film többet árul el az emberről, a környezetről, mint bármilyen interjú, továbbá nem kell ezt misztifikálni, túl sokat magyarázni, hiszen az ember maga is az állatvilág része. A következő részben állítólag már nem csak egy levágott birkafejet, hanem egy teljes lovat fogyaszt el az adás főszereplője, de a producer egyelőre nem árulta el, ki ez a nagyétkű politikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...